< Terug naar overzicht

BEST PRACTICES

OMSCHRIJVING

 

StartUp@Campus

Doel van StartUp@Campus is instellingsbreed de uitwerking van prille business ideeën te ondersteunen. Alle studenten die aan dit project deelnemen, krijgen een training rond pitching.
Voor het eerste deel van het traject worden vijf ondernemersideeën met potentieel geselecteerd om het business idee verder te concretiseren. Hierin worden de studenten gecoacht door een expert-ondernemer van VOKA.

Op basis van het resultaat van een pitch voor de jury gaan twee ondernemersideeën door naar het intensieve traject waarin tijdens een bootcamp het ondernemersidee grondig wordt uitgewerkt.

In het daaropvolgende academiejaar worden de geselecteerde student-ondernemers bij de effectieve opstart van hun onderneming begeleid door expert-ondernemers uit Vlaanderen en het buitenland. Zij krijgen hierbij ook de kans om een uniek netwerk uit te bouwen.

TOOLS

GEGEVENS

 

Opleiding

Onderwijsinstelling

 

Soort project

Contactpersoon

 

Contactpersoon

 

LESSONS

LEARNED

 

Presenteervaardigheden

Alle deelnemers een training rond pitching. Alle geheimen voor een goede pitch worden ontrafeld zodat de studenten met professionele presenteervaardigheden hun ondernemersidee kunnen afvuren op de jury.

ALGEMEEN

 

Kernwoorden

Partners

Doelgroep

TAKEOFFANTWERP is sinds 2014 een werking én de plek waar studenten hun ondernemingsvaardigheden kunnen ontwikkelen. 

Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (Universiteit Antwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Hogere Zeevaartschool Antwerpen en Karel de Grote Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA, BAAS en SINC.

TAKEOFFANTWERP

PARTNERS

KERNACTIVITEITEN

INFORMATIE