INNOVATIE IN MOBILITEIT EN STEDELIJKHEID 

// 1 maart

 

HEB JIJ OOK ZIN OM NIEUWE OPLOSSINGEN TE BEDENKEN? Kom op 1 maart 2016 naar ‘Team up for your Future’ en denk met ons mee. Na een inspirerende lezing gaan we samen aan de slag met de GPS tool van Flanders DC om nieuwe ideeën te bedenken.

 

 

 

Welke nieuwe functies kunnen we creëren voor het Flandria schip van de toekomst?

 

Subchallenges:

a) Hoe kan je met de Flandria van de toekomst bezoekers van Antwerpen gastvrij ontvangen?

b) Hoe kan de Flandria van de toekomst een varende ambassadeur van de creatieve regio Antwerpen worden?

c) Hoe moet de Flandria van de toekomst eruit zien en wat moet het allemaal kunnen aanbieden? d) Kan je de Flandria van de toekomst snel ombouwen tot een varend congrescentrum naar een creatief tentoonstellingsplatform?

 

Gastspreker:

Axel Enthoven heeft een carrière van meer dan 40 jaar als ontwerper. Hij studeerde Industrial Design en was één van de pioniers van het Product Design in België. Hij begon als zelfstandig ontwerper in de vroege jaren 70 en kreeg al zeer snelle erkenning zowel als innovatieve ontwerper en als gevolg van het commerciële succes van de producten die hij ontwierp. In 1976 startte hij zijn eigen studio met de ambitie om grotere projecten te kunnen behandelen. Het bedrijf werd een high-profile design consultancy gespecialiseerd in productontwikkeling en innovatie research op de meest verscheidene terreinen van de industrie. Zowel concept, uitwerking als opvolging van een designstudie behoren tot de activiteiten. Sinds 2000 is de onderneming gediversifieerd en uitgebreid in het kader van een tweede merk, Yellow Window, met activiteiten in service design en sociale innovatie met dochterondernemingen in Frankrijk en Nederland. Axel Enthoven is een specialist in het ontwerp voor de mobiliteit. Hij was hoofd van de "mens en mobiliteit" afdeling aan de Academie voor Industrieel Design van Eindhoven, Nederland. Voor het ogenblik zijn meer dan 1900 producten (voor ongeveer 400 klanten) ontworpen door Enthoven Associates, gaande van medische apparatuur over meubelen tot bus-trein-tram design. Naast dit alles, is Axel Enthoven ook actief in meubeldesign. Zijn ontwerpen worden gefabriceerd in Amerika, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, België, Nederland, Zwitserland, Italië, Zuid-Afrika en Japan. Verder heeft Axel Enthoven en het Yellow Window-team verschillende prijzen in ontvangst genomen waaronder ‘Lifetime achievement’ Henri Van de Velde. Sinds 2015 is Axel afgetreden als voorzitter, maar blijft actief als founding partner.

 

programma:

18.00 u Welkom

18.15 u Inleiding door Axel Enthoven

19.00 u Pizza voor alle deelnemers

19.30 u Brainstorm

21.30 u Einde

 

Locatie:

TAKEOFFANTWERP_ Kleine Kauwenberg 19, 2000 Antwerpen

 

 

 

 

 

> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > 

Met dank aan volgende Partners: 

Show More

TAKEOFFANTWERP is sinds 2014 een werking én een plek waar studenten hun ondernemingsvaardigheden kunnen ontwikkelen. 

Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (Universiteit Antwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Hogere Zeevaartschool Antwerpen en Karel de Grote Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en SINC.

TAKEOFFANTWERP

PARTNERS

KERNACTIVITEITEN

INFORMATIE