top of page

BEST PRACTICE: OPINNO: EDUCATIEVE MODULE EN BIOBIZZ CAFÉ ANTWERPEN

UAntwerpen


1_ Inhoud

OPINNO wil de kloof tussen het onderwijs en de industrie in de life sciences dichten, en ondernemerschap bij studenten stimuleren. Dat doet het door gastlezingen en ‘networking’ te organiseren. Het project wordt gecoördineerd door flanders.bio in samenwerking met de 5 Vlaamse universiteiten (UA, UHasselt, UGent, KU Leuven, en VUB) en de hogescholen Ehb, Vives, Howest en Hogent.


OPINNO bestaat uit educatieve modules en BioBizz cafés met life sciences-ondernemers die hun branche-ervaring delen met studenten.

Een OPINNO-module behandelt onderwerpen als: ‘Hoe kan een carrière in een life sciences-bedrijf eruitzien?’, ‘Het belang van innovatie en entrepreneurship in de biotech sector’ enz.

Andere onderwerpen die behandelt worden tijdens OPINNO zijn: ‘wat zijn de verschillende domeinen en job opportuniteiten in de life sciences sector’, waar kan ik terecht met mijn diploma’, ‘welke vaardigheden en competenties zijn belangrijk in de life sciences sector’, ‘wat zijn de doorgroeimogelijkheden’ enz.


2_ Waarom dit een best practice is:

Tijdens OPINNO kunnen studenten uit de life sciences in contact komen met verschillende vertegenwoordigers van life sciences bedrijven. Dit is een unieke kans om al hun vragen te bespreken over carrièremogelijkheden in de industrie, ondernemerschap, enz.


3_ Waarom dit ondernemingszin bevordert:

Door tijdens het BioBizz Café in gesprek te gaan met verschillende life science-ondernemers die als rolmodel kunnen fungeren, zien studenten verschillende mogelijkheden om binnen het eigen wetenschapsgebied te gaan ondernemen en kunnen ze ontdekken welke competenties hier zoal bij nodig zijn.


 

Handige links:

 

Artikel door Annemie Soetewey
0 opmerkingen

Comments


bottom of page