Winnaars Startup@campus bekend!

19/04/2016

Winnaars bekend ondernemerswedstrijd voor studenten

 

Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters woonde de presentaties bij van de studenten aan de Karel de Grote Hogeschool die deelnemen aan Startup@campus: een wedstrijd aan de hogeschool die studenten toelaat hun eigen bedrijf op te starten nog tijdens hun studies.

 

57 studenten uit verschillende opleidingen aan de Karel de Grote Hogeschool dienden in teams 37 ondernemingsideeën in. 7 van deze teams gingen door naar de laatste ronde van Startup@campus vanavond, de ‘Most Awesome Presentation’. Hierin gaven studenten het beste van zichzelf tijdens een presentatie van 8 minuten over hun beloftevol ondernemingsidee.

 

Winnaars

 

Winnaars zijn ‘Urban Sports Factory’, ‘Estate Eleven’ en ‘Myconnection’.

 

Urban Sports Factory van Yahya Doudouh (eerstejaarsstudent in de lerarenopleiding secundair onderwijs) is het eerste Urban sportcomplex in België waar verschillende disciplines zoals free running, parkour, calisthenics, tricking … wordt gegeven. Het is een geavanceerde sportaccommodatie die veel mogelijkheden biedt.

 

De student opende zijn presentatie met een salto. “Dat leerde ik zelf op straat, en ik ging een paar keer op mijn bek voor het lukte. En als anderen het nu zien en mij vragen ‘hé waar heb je dat geleerd?’, dan moet ik zeggen ‘op straat’. Ik wil hen een faciliteit kunnen aanbieden. Zodat ze het in een veilige en verantwoorde omgeving kunnen leren.”

 

Estate Eleven van Arnaud Stockmans, Rutger Merckx (studenten KMO-management) en Gregg Moons (student rechten aan de UA) is een online platform tegen de commerciële leegstand in Vlaanderen. Mensen kunnen er winkelpanden zoeken en aanbieden. Wie een pand zoekt, kan een periode ingeven en een bod doen op de beschikbare panden.

 

Myconnection van Denis Diercxsens (tweedejaarsstudent KMO-management) is een online platform met vakantieverblijven voor rolstoelgebruikers. Rolstoelgebruikers kunnen er hun verblijf ter beschikking stellen van andere rolstoelgebruikers.

 

De teams wisten de pittige jury met topondernemers en docenten te overtuigen: Inge Geerdens, Eduard Schiettecatte, Jens de Mare … Ze krijgen professionele en intensieve begeleiding voor hun startup nog tijdens hun verdere studieloopbaan aan KdG. Zo studeren ze af met een diploma én een eigen zaak.

 

“Ze krijgen een workshops pitching, presentatievaardigheid, netwerking …”, vertelt Pieter Sprangers, een van de coördinerende docenten, zelf ook ondernemer. “We kiezen een meter of een peter voor hen, een ondernemer van Jong-VOKA, we gaan op bootcamp naar een abdij om samen hun businessplan op punt te stellen …”

 

Minister benadrukt belang 

 

Minister van Werk en Economie Muyters wilde met zijn aanwezigheid graag het belang van ondernemerschap bij hogeschoolstudenten benadrukken: “Dankzij initiatieven als Startup@Campus kunnen studenten zelf proeven van het ondernemerschap. Een onbetaalbare ervaring, want jongeren die hun dromen durven waarmaken en doorzetten, zullen het ongetwijfeld ver schoppen. Of ze nu ondernemer of werknemer worden, iedereen heeft baat bij een ondernemende mentaliteit.”

 

 

 

 

Please reload

 Vorige berichten: 

November 12, 2019

August 28, 2019

Please reload

TAKEOFFANTWERP is sinds 2014 een werking én een plek waar studenten hun ondernemingsvaardigheden kunnen ontwikkelen. 

Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (Universiteit Antwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Hogere Zeevaartschool Antwerpen en Karel de Grote Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en SINC.

TAKEOFFANTWERP

PARTNERS

KERNACTIVITEITEN

INFORMATIE