top of page

Dit was dé Entrepreneurial Roundup 2019

Op dinsdag 30 april organiseerde TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE de derde Entrepreneurial Roundup. Deze editie vond plaats in de Antwerpse Brouw Compagnie, de plaats waar Seef bier gebrouwen wordt. 150 jonge Antwerpse ondernemers kwamen samen voor een avond vol met talks, inspiratie, pitches, networking & drinks.

Er werden verschillende rolmodellen naar voren geschoven die hun project konden pitchen. BAAS zette twee van hun nieuwe BAAS'ers in de spotlight. SINC deed een terugblik naar het afgelopen jaar én stelde hun nieuwe bestuur voor. VOKA - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland deelde een award uit voor de meest beloftevolle studentenonderneming. Johan Van Dyck - de oprichter van de Antwerpse Brouw Compagnie en het brein achter Seefbier - gaf een inspirational talk over zijn ups én downs.

We sloten de avond af met SINC & DRINK.

De projecten die zich hebben voorgesteld zijn:

Andere sprekers van de avond:

 

Het thema van de avond was ‘Impact’. Alle projecten die aan bod kwamen op het podium hadden een bepaalde impact op actuele thema's zoals climate change, circulaire economie, …

We stellen vast dat de ondernemende student steeds prominenter aanwezig is. Dat toont zich - entrepreneurial - door een groeiend aantal start-ups. Maar tegelijkertijd is ook de intrapreneurial impact afleesbaar. Studenten hanteren de aanpak en methodes uit het ondernemerschap even doelmatig in hun studentenraad en -vereniging, sportclub of jeugdbeweging”, licht Robert Voorhamme, voorzitter van de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen toe.

Daarom zet TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE niet enkel in op ondernemerschap maar ook op de ontwikkeling van ondernemingszin; een competentie die in elke professionele context een meerwaarde vormt.

 

Thumbs up voor: Stad Antwerpen, VOKA - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, VLAIO & EFRO.

 

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page