top of page

< Terug naar overzicht

BEST PRACTICES

OMSCHRIJVING

 

Business Modeling

Het vak Business Modeling biedt studenten met behulp van real life cases praktijkervaring over hoe het is om een onderneming te starten. De studenten creëren een innovatief business model voor een partnerbedrijf. Zelfgestuurd en samenwerkend leren staan hierbij centraal. De studenten bereiden zich voor op het werkcollege door middel van een literatuurstudie en bronnenonderzoek. Bij aanvang van de lessen wordt een literatuurtest afgenomen.

Tijdens het intensief werkcollege werken de studenten samen in kleine, internationale teams en met klanten en concurrenten van het partnerbedrijf. Ze leren omgaan met de eisen en druk van een echte start-up: chaos, onzekerheid, harde deadlines, tegenstrijdige input etc.

Per projectteam wordt een innovatief business model ingeleverd voor het partnerbedrijf. Bij de eindpresentaties zijn - behalve de begeleidende docenten - experten van het partnerbedrijf aanwezig als jury. De coaches geven, net zoals in een onderneming, open en directe feedback.

TOOLS

Klik hier
Download hier

GEGEVENS

 

Opleiding

Onderwijsinstelling

 

Soort project

Contactpersoon

 

Contactpersoon

 

Download hier
Klik hier

LESSONS

LEARNED

 

Internationale samenwerking

Dit vak wordt in samenwerking met de Fachhochschule Vorarlberg in het Engels aangeboden. In kleine projectteams leren studenten omgaan de eisen en uitdagingen van een start-up alsook met culturele verschillen en andere perspectieven op entrepreneurship.

ALGEMEEN

 

Kernwoorden

Partners

Doelgroep

bottom of page