STUDEREN & ONDERNEMEN?

In Antwerpen kan dat zeker en vast.

Antwerpen heeft heel wat te bieden aan ondernemende studenten. Als student kan je uiteraard bij je eigen onderwijsinstelling terecht. Maar ook de stad en alle relevante organisaties werken nauw samen om jou en je project te ondersteunen.

Sinds vorig jaar kan je ook officieel als student-zelfstandige aan de slag gaan. Op die manier krijg je meer ruimte om ondernemersactiviteiten uit te bouwen, maar kan je toch ten laste van hun je ouders blijven. Informatie over dit statuut kan je terugvinden in deze handige startersgids.

Uiteraard kan je bij TAKEOFFANTWERP ook rekenen op ondersteuning.
De starterscoach van de stad Antwerpen maakt graag tijd voor je vrij.


 

AP Hogeschool

Het ondernemersl-AP is er voor jou!

Ondernemende studenten zijn welkom in het Ondernemersl-AP voor informatie, begeleiding en connectie met andere studenten. Er zijn infosessies, workshops en netwerkmomenten. Op AP kunnen studenten ook het statuut student-ondernemer aanvragen.


Inge Verhaegen | ondernemen@ap.be
www.ap.be/ondernemen

Karel de Grote Hogeschool

Het KdG - ondernemerscentrum voor studenten & staff

Karel de Grote Hogeschool beschikt over het KdG ondernemerscentrum voor studenten en staff die hun ondernemingszin willen aanscherpen. Hier kan je beroep doen op individuele coaching, netwerking, leermomenten, het attest student-ondernemer, stage lopen in je eigen bedrijf en deelnemen aan een van vele inspirerende events.


Annemie Soetewey | ondernemerscentrum@kdg.be
www.kdg.be/ondernemen

UAntwerpen

Een aanbod op maat

UAntwerpen stimuleert ondernemingszin en ondernemerschap voor studenten, docenten en onderzoekers. Dit gebeurt via contacten met opleidingen, met de bedrijfswereld, met elkaar, via het statuut student-ondernemer, met inspirerende voorbeelden en enthousiaste alumni-ondernemers. UAntwerpen biedt een uitgebreid coachingaanbod op maat.


Eva Goethals | eva.goethals@uantwerpen.be
www.uantwerpen.be/ondernemen

Stad Antwerpen

Open voor business

Onder het motto ‘Open voor Business’ kiest stad Antwerpen er voluit voor om een ondernemersvriendelijke stad te zijn voor bestaande bedrijven, groeiers, starters en nieuwe investeerders. De stad biedt gratis advies op maat en inspiratie voor alle Antwerpse ondernemers. Hiervoor kan je tijdens het academiejaar elke dinsdagvoormiddag terecht in bar_TAKEOFF. 


Suzy Didden | suzy.didden@antwerpen.be
www.ondernemeninantwerpen.be

SINC

Students for Innovation & Cooperation

SINC is de Antwerpse studentenorganisatie die ondernemingszin bij studenten aanwakkert. Ze organiseren verschillende evenementen, delen online content en bieden een uitgebreid netwerk aan. Inspiratie opdoen, de kneepjes van het ondernemen ontdekken en actief ondernemen, daar staat SINC voor. Ontdek meer op hun website of via social media.


Raquel Janssen | raquel.janssen@sincantwerpen.be
www.sincantwerpen.be

BRYO

VOKA - Kamer van Koophandel

Bryo is een project van Voka dat focust op jong en ambitieus ondernemerstalent. Je wordt intensief begeleid voor, tijdens en na de opstart of overname van je eigen zaak. Dit kan via gezamenlijke activiteiten of individuele coaching. Het Bryo StandUp traject voor prestarters en het Bryo StartUp project voor actieve ondernemers is gratis voor student-ondernemers. 


Nathalie De Schepper & Pénélope Simons | starten.aw@voka.be
www.bryo.be

BAAS

Ruimte voor jonge ondernemers

BAAS inspireert, stimuleert en ondersteunt ondernemende jongeren. BAAS creëert ruimte voor jonge ondernemers om van een droom of idee een eigen onderneming te maken. Geen idee is te gek en geen sector te vreemd. BAAS brengt
je in contact met de juiste informatie en organisaties.

Mathias Massart| mathias@baasbaas.be
www.baasbaas.be

Please reload

TAKEOFFANTWERP is sinds 2014 een werking én een plek waar studenten hun ondernemingsvaardigheden kunnen ontwikkelen. 

Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (Universiteit Antwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Hogere Zeevaartschool Antwerpen en Karel de Grote Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en SINC.

TAKEOFFANTWERP

PARTNERS

KERNACTIVITEITEN

INFORMATIE