top of page

Rombit wint 'Apps for Antwerp'

Rombit kwam als grote winnaar uit de bus met de app A*Sign en won de ‘Apps for Antwerp’- wisselbeker. Die beker werd speciaal met 3D printtechnieken gemaakt door Twikit en Materialise.

A*Sign is een app waarmee een stad de bordjes kan beheren die burgers en bedrijven kunnen aanvragen om tijdelijk parkeerverbod te laten instellen - bijvoorbeeld in het kader van een verhuis. De burger van zijn kant kan via de app ook een aanvraag tot parkeerverbod doen. In het geval van de stad Antwerpen kan dat weliswaar al via de website van de lokale politie, maar op een erg omslachtige manier. A*Sign heeft bovendien betere 'tracking'-mogelijkheden via QR-codes, zodat verdwenen signalisatie niet langer een probleem hoeft te zijn. Op langere termijn zouden intelligente borden met een LED-scherm en een ingebouwde gps-ontvanger nog beter werken, en ook daar is de app al op voorbereid.

Olivier Deckers: “Veel concurrenten hadden frisse ideeën. De AcleanCity-app bundelt bijvoorbeeld informatie rond afval en recyclage. Knap. Maar wij zijn als firma al enkele jaren gespecialiseerd in de programmatie van apps. Misschien was dat ons sterke punt? Zo leveren we geregeld apps af aan de industrie en aan bedrijven. Rombit heeft de wind in de zeilen. We zijn nog geen drie jaar geleden opgestart en we zitten ondertussen al aan twintig werknemers. En onlangs riep VOKA ons uit tot ‘Meest beloftevolle start-up’ van 2014.” Jorik Rombouts: “Voor de ontwikkeling van A*Sign heeft de stad ons natuurlijk enorm geholpen. Zo kregen we een hele resem open data-sets tot onze beschikking. Dat geldt trouwens voor iedereen die graag een app voor de stad ontwikkelt.”

0 opmerkingen
bottom of page