• W&E

Startup Furthur haalt 58000 dollar op via crowdfunding

Dries Bols en Aisha Kuijk, de twee Antwerpse twintigers achter startup Furthur, hebben via crowdfunding 58000 dollar opgehaald om een mobiel stopcontact op de markt te brengen.

Met de 'Lifepower A²' bedachten ze een variant op de powerbanks. Dat zijn externe batterijen die vooraf opgeladen kunnen worden en waarmee bijvoorbeeld smartphones onderweg bijgeladen kunnen worden. Furthur gaat nog een stap verder door aan de batterij ook een stopcontact toe te voegen, in tegenstelling tot een standaard powerbank waar enkel apparaten die via usb kunnen aangesloten worden. Met het stopcontact kunnen gebruikers er ook een laptop, lamp of andere elektrische apparaten mee opladen of doen werken. Zelfs een groot scherm voor het voetbal op de Grote Markt zou van stroom voorzien kunnen worden door het apparaat.

Het duurt ongeveer 3 uur om de Lifepower² op te laden. Dat is voldoende om een laptop zo'n 8 uur van stroom te voorzien.

Om startkapitaal te verzamelen trok Furthur naar de crowdfunding website Indiegogo. Daar hoopten ze 29000 dollar op te halen, maar intussen is het binnengehaalde bedrag bijna dubbel zo groot. Vooral vanuit de Verenigde Staten blijkt er veel belangstelling te zijn.

De Lifepower A² komt binnenkort op de markt. Het toestel zal rond de 200 euro kosten.

12 keer bekeken

TAKEOFFANTWERP is sinds 2014 een werking én een plek waar studenten hun ondernemingsvaardigheden kunnen ontwikkelen. 

Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (Universiteit Antwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Hogere Zeevaartschool Antwerpen en Karel de Grote Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en SINC.

TAKEOFFANTWERP

PARTNERS

KERNACTIVITEITEN

INFORMATIE