Fameus lanceert Bruisbal #1

Fameus en de jeugddienst van de stad lanceren dit najaar een inspiratiedag voor jongeren tot 30 jaar die focust op de creatieve invulling van leegstaande ruimte. Bruisbal #1 vindt plaats op zaterdag 31 oktober van 12.30 tot 17.30 uur in Zaal Zirkus en de Oude Beurs, een leegstaand pand in hartje Antwerpen.

In Antwerpen wonen heel wat jongeren met zin voor creativiteit en ondernemerschap. Zij hebben baat bij een eigen werkplek waar ze volledig hun eigen ding kunnen doen. Fameus* en de stad Antwerpen willen deze jongeren een duwtje in de rug geven, ze moeten letterlijk ruimte krijgen.

“Jong talent is ruimschoots aanwezig in onze stad. Talent dat we moeten koesteren en niet zomaar verloren mogen laten gaan. Fameus helpt met Bruisbal #1 actief mee om Antwerpen te verbouwen tot een creatieve ondernemersmetropool en dat verrijkt ons allemaal”, vertelt Nabilla Ait Daoud, schepen voor jeugd.

Tijdens Bruisbal #1 op 30 oktober komen enkele creatieve zielen hun expertise delen. Zo vertellen de dames van STULP hoe ze hun intrek namen in een leeg douanegebouw en delen de initiatiefnemers hoe ze Bar Attak uit de grond stampten. Jongeren tussen 16 en 30 jaar kunnen gedachten uitwisselen en ook zelf proberen. Fameus biedt een lokaal en inspirerend programma aan van creative talks, debatten en workshops.

Winnaars wedstrijd worden bekendgemaakt

Gekoppeld aan Bruisbal #1 schreven de stad Antwerpen en Fameus een wedstrijd uit voor jonge creatievelingen en ondernemers. Deelnemers konden tot 16 oktober fantaseren over een creatieve invulling van twee lege ruimtes in de Oude Beurs. De winnaars van die wedstrijd worden op de inspiratiedag op 31 oktober bekendgemaakt. Ze worden gedurende een maand eigenaar van de twee ruimtes in de Oude Beurs en kunnen een bedrag van 750 euro spenderen om hun idee uit te voeren.

Bruisbal #1 praktisch

zaterdag 31 oktober 2015 van 12.30 tot 17.30 uur Zaal Zirkus en Oude Beurs, Zirkstraat 36, 2000 Antwerp inschrijven en volledig programma: http://www.fameus.be/bruisbal/

Ook de pers is van harte welkom op de inspiratiedag.

* Over Fameus vzw

Fameus vzw is een professionele organisatie die alle amateurkunstenaars of -verenigingen in de stad Antwerpen en haar districten wil inspireren, stimuleren én ondersteunen. Fameus staat open voor een brede waaier van kunstdisciplines en is toegankelijk voor elke amateurkunstenaar ongeacht zijn achtergrond. www.fameus.be

13 keer bekeken

TAKEOFFANTWERP is sinds 2014 een werking én een plek waar studenten hun ondernemingsvaardigheden kunnen ontwikkelen. 

Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (Universiteit Antwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Hogere Zeevaartschool Antwerpen en Karel de Grote Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en SINC.

TAKEOFFANTWERP

PARTNERS

KERNACTIVITEITEN

INFORMATIE