top of page

Startup@campus

Vlaanderen heeft meer dan ooit behoefte aan nieuw ondernemersbloed dat maatschappelijk verantwoorde toegevoegde waarde wilt creëren.

Binnen de Karel de Grote Hogeschool willen we ondernemerschap in real life ten volle ondersteunen. Niet élke student wil misschien zelf ondernemer worden, maar we merken wel dat er heel wat studenten zijn met een ondernemersdroom.

De Karel de Grote Hogeschool gaat samen met hen aan de slag!

Startup@campus is een pittig traject waarbij studenten hun ondernemersdroom realiseren nog tijdens hun bachelorstudie.

Via een wedstrijdformule worden 2 à 3 beloftevolle business ideeën geselecteerd. Deze studenten worden krachtig begeleid via een één-op-één coaching gedurende een jaar door een ondernemer-docent.

Alle studenten zijn welkom, maar weet wel dat er altijd een student van KdG in het team moet zitten:

 • eerste- of tweedejaarsstudent

 • met een ondernemersdroom en een business-idee

 • stevig gemotiveerd om te ondernemen

 • communicatief

 • klaar voor een stevige uitdaging

 • bereid om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling

Als jouw ondernemersidee de eerste fase van Startup@campus succesvol overleeft, kan je credits inzetten om je ondernemersdroom te realiseren. Het aantal credits en vakken dat wordt ingezet, is steeds in overleg met je opleidingshoofd.

Een rollercoaster van uitdagingen, dat staat je te wachten:

 1. Oproep (16/11- 18/12/15): beschrijf je ondernemersidee in max. 100 woorden en mail het naarondernemerscentrum@kdg.be.

 2. Pitch met Inge Geerdens (2/2/16)

 3. Contest board (16/2/16): overtuig ons mondeling van je idee in 2 minuten. De jury bestaat uit KdG-docenten en expert-ondernemers.

 4. Coaching sessie (1/3/16): we bereiden je voor op de most awesome presentation

 5. Most awesome presentation (12/4/16): we werpen je voor de leeuwen! Je wil er écht voor gaan en overtuigt een uitgebreide jury van expert-ondernemers om met jou verder te gaan. 2 van de 5 ideeën overleven deze ronde ...

 6. Bootcamp (23-24/4/16): we trekken naar een abdij om je ondernemersdroom grondiger uit te werken. Samen met KdG-docent(en) en enkele masterondernemers.

 7. Growing: tot en met het einde van het daaropvolgende academiejaar begeleiden we jou bij de effectie opstart van je onderneming. Dit doen we met inbreng van externe partners uit Vlaanderen en het buitenland.

Deelnemen? Overtuig ons dan van je ondernemersidee in maximum 100 woorden voor 18 december 2015. Meer weten? Neem de informatiebrochure door of contacteer ondernemerscentrum@kdg.be.

Startup@campus wordt begeleid door docenten Tom Fleerackers, Pieter Sprangers, Christophe Stuyts en Patrick Hebb en is ontstaan binnen de opleiding KMO-Management.

0 opmerkingen
bottom of page