Charlotte helpt vrouwen met grote voeten

Charlotte De Ridder (22) uit Lint maakt haar droom waar: een pop-up en webshop openen voor vrouwen met een grote schoenmaat. Via radiozender Q-Music krijgt ze een financieel duwtje van 8.000 euro. "Als vrouw met een maatje 43 weet ik hoe moeilijk het is om een modieus paar schoenen te vinden", zegt Charlotte.

FILIP SPOELDERS

Charlotte haar schoenmaat bijna zo groot als een stevige mannenmaat. - KOS

Charlotte De Ridder heeft zelf een schoenmaat 43. "Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om een elegante vrouwenschoen te vinden. Ik heb leuke jurkjes, maar de zoektocht naar passende schoenen is niet leuk. Het is zover gekomen dat ik geen mooie jurkjes meer koop, omdat ik mijn sneakers vaak moet zoeken bij de mannencollectie. En ik ben niet de enige vrouw die met dit probleem kampt", licht Charlotte toe. Het idee ontstond om een pop-up en een webshop voor vrouwen met een grote schoenmaat op te richten. Maar het ontbrak haar aan centen. "Ik was al langer bezig met dit project, maar dankzij de premie van Q kan de uitwerking starten", geeft Charlotte aan. Q-dj's Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen verdelen tot 5 mei via plezante premies 50.000 euro aan de meest zotte en wereld verbeterende acties. Het project 'GrandEleganza' van Charlotte viel in de smaak en kan rekenen op 8.000 euro. "Ik zou in iedere grote Vlaamse stad een pop-up willen opstarten, maar ik begin in Antwerpen. Nu zoek ik een geschikt pand. De webshop moet klaar zijn tegen augustus of september." De Lintse ging al op zoek naar trendy schoenen. "Hiervoor trok ik naar een van de grootste schoenbeurzen in het Italiaanse Milaan. Ik heb drie schoenmerken kunnen selecteren die voldoen aan mijn visie van modieuze, hippe en kwaliteitsvolle schoenen voor vrouwen met een schoenmaat van 41 tot en met 45. De wintercollectie van 2016 wordt zo mijn eerste aanbod." Met het project combineert Charlotte haar passie voor mode met haar studies. "Ik zie 'GrandEleganza' als een afstudeerproject binnen mijn opleiding internationaal ondernemen. Bovendien help ik er ook andere vrouwen mee", besluit Charlotte. Intussen kwam Q-dj Sam De Bruyn al over de vloer om de prijs te overhandigen. Juryvoorzitster Hanne Vanhaesebrouck, finaliste uit De Mol, zag het project van Charlotte wel zitten. "We hebben voor Charlotte haar project gekozen omdat ze enorm veel lef heeft om als jonge twintiger dit uit de grond te stampen. Het was ook een project waarbij we ons enorm betrokken voelden, omdat ze waarschijnlijk zonder de 'Plezante Premie' dit project moeilijk had kunnen realiseren." Het verhaal van 'GrandEleganza' en Charlotte is te volgen op Facebook en Instagram.

bron: HLN

47 keer bekeken

TAKEOFFANTWERP is sinds 2014 een werking én een plek waar studenten hun ondernemingsvaardigheden kunnen ontwikkelen. 

Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (Universiteit Antwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Hogere Zeevaartschool Antwerpen en Karel de Grote Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en SINC.

TAKEOFFANTWERP

PARTNERS

KERNACTIVITEITEN

INFORMATIE