• M.M.

ELECTION NIGHT : studenten doen nachtje door.


In Antwerpse studentenmiddens gingen de Amerikaanse presidentsverkiezingen niet onopgemerkt voorbij. Vele studenten deden nachtje door om het nieuws op de voet te volgen. Dat kon tijdens Election Night, een organisatie van TAKEOFFANTWERP_, SINC en de Universiteit Antwerpen.

In de vooravond beten de professoren Stefaan Walgrave en Ruud Wouters (Departement Politieke wetenschappen) de spits af. In een volle Aula Rector Dhanis werd tijdens een masterclass het – behoorlijk complexe – Amerikaanse kiessysteem toegelicht. Ook de kandidaten en hun campagnes kwamen aan bod.

Vanaf 22 uur zakten zo'n 300 studenten en andere geïnteresseerden af naar de overkant van de Kleine Kauwenberg. TAKEOFFANTWERP_ bokste samen met partners GATE15, SINC, Unifac vzw, Esn Antwerp, Capitant Antwerpen en PSW Antwerpen een boeiend programma in elkaar.

Election Night 2016 was het resultaat van een ongeziene samenwerking. We willen graag alle organisaties bedanken. Daarnaast ook veel respect voor de deelnemers. 700 deelnemers volgden de masterclass, aangeboden door UAntwerpen faculteit SW. 300 geïnteresseerden zakten af naar TAKEOFFANTWERP_ en 100 enthousiastelingen bleven hangen tot het GATE15 - ontbijt. Door het onvoorziene opkomst zijn er enkele activiteiten van het nachtprogramma geannuleerd. Daar heeft de spanningsboog van de avond uiteraard ook iets mee te maken.

Veel dank ook aan SINC, Capitant Antwerpen, PSW Antwerpen, Erasmus Student Network Antwerp, Unifac vzw en PSW antwerpen.

22 keer bekeken

TAKEOFFANTWERP is sinds 2014 een werking én een plek waar studenten hun ondernemingsvaardigheden kunnen ontwikkelen. 

Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (Universiteit Antwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Hogere Zeevaartschool Antwerpen en Karel de Grote Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en SINC.

TAKEOFFANTWERP

PARTNERS

KERNACTIVITEITEN

INFORMATIE