top of page

Nieuw statuut 'student-zelfstandige' voorgesteld in Antwerpen.


Op donderdag 8 december organiseerde TAKEOFFANTWERP een ontmoeting tussen student-ondernemers en minister van Economie Kris Peeters. Hij stelde er het nieuwe statuut voor student-zelfstandigen voor.

Ondernemerschap bij studenten zit in de lift. In december 2014 ging in dat kader TAKEOFFANTWERP_ van start. Met dit project willen de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, in samenwerking met de stad Antwerpen, ondernemingszin bij studenten stimuleren. In 2015 startte Karel de Grote Hogeschool als eerste met het toekennen van het statuut student-ondernemer aan de studenten. Dit academiejaar volgden de Universiteit Antwerpen en de Artesis Plantijn Hogeschool. Antwerpen telt nu al ruim 130 student-ondernemers met het statuut en dagelijks komen er nog nieuwe aanvragen bij.

Op verschillende momenten in het jaar brengt TAKEOFFANTWERP_ Antwerpse student-ondernemers samen. Tijdens zo'n MEETUP-sessie kunnen ze elkaar beter leren kennen en ervaringen uitwisselen. Donderdag 8 december was er een MEETUP waarop minister van Economie Kris Peeters het nieuwe statuut voor student-ondernemers voorstelt.

Student-ondernemers blijven ten laste van ouders

Vanaf 1 januari 2017 gelden er nieuwe regels voor student-ondernemers. Ze krijgen meer ruimte om hun ondernemersactiviteiten uit te bouwen, maar blijven toch ten laste van hun ouders. De fiscale en parafiscale wetgeving wordt aangepast naar analogie met de regelgeving voor jobstudenten zodat het voordeel dat zij hebben ten aanzien van ondernemende studenten, wegvalt.

“Op 1 januari 2017 moet het statuut van student-ondernemers van kracht zijn. Dit is een echte doorbraak. Ondernemen wordt hiermee voor studenten even aantrekkelijk als jobstudent zijn,” benadrukt minister van Economie Kris Peeters.

TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE is een samenwerking tussen stad Antwerpen, Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, AP Hogeschool, Karel de Grote Hogeschool, Universiteit Antwerpen, KAVKA, SINC & VOKA. Met de steun van EFRO en VLAIO.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page