Jonge Antwerpse ondernemers in de spotlights tijdens ‘Entrepreneurial Roundup’.


Op 27 april 2017 organiseerde TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE een ‘Entrepreneurial Roundup’, een netwerkevent voor jonge Antwerpse ondernemers.


TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE is een samenwerking van de stad Antwerpen met de voornaamste Antwerpse hogeronderwijsinstellingen, jongerenwerking Kavka, studentenvereniging SINC en ondernemersorganisatie Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Dit samenwerkingsproject heeft als doel jongeren te informeren over en te motiveren tot ondernemerschap en hen hierbij optimaal te ondersteunen. Tijdens deze grootse Roundup werden Antwerpse jonge ondernemers letterlijk in beeld gebracht. Dit zal resulteren in een indrukwekkende fotocollage. Tijdens de voorbije zes maanden registreerden zich meer dan 200 jonge ondernemers via verschillende initiatieven. Dit getuigt van een sterk groeiend starterslandschap in Antwerpen.

Sinds september vorig jaar bundelen stad Antwerpen en bovengenoemde partners hun krachten om jonge ondernemers nog beter te ondersteunen in het opstarten van hun eigen onderneming. Dat deze samenwerking loont, bewijst het feit dat aan maar liefst 120 studenten op een half jaar tijd het statuut van student-ondernemer werd toegekend door hun onderwijsinstelling.


“Dankzij het nieuwe statuut krijgen ondernemende studenten meer ruimte om hun ondernemersactiviteiten uit te bouwen én toch ten laste te blijven van hun ouders. We zijn blij dat onze onderwijsinstellingen dit statuut ook erkennen en hiermee jong ondernemerschap aanmoedigen”, zegt Koen Kennis, schepen van middenstand. “Daarnaast volgden 38 student-ondernemers een coachingtraject bij Voka en nog eens 80 jongeren vonden hun weg naar de derde editie van BAAS, het traject van Kavka voor ondernemende jongeren. Hoog tijd om dit jong ondernemend talent feestelijk in de spotlights te zetten”, aldus Caroline Bastiaens, schepen van economie.

Entrepreneurial Roundup Op de Entrepreneurial Roundup vertelden zes straffe jonge ondernemers hun verhaal. Nadien deelde Tim Van Aelst, oprichter van productiehuis Shelter, zijn ervaring en ondernemerstips met een nieuwe lichting van jonge ondernemers.


Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland reikte de Voka-awards voor de meest beloftevolle student-onderneming en het meest beloftevolle studentenidee uit. Ze doet dat naar jaarlijkse traditie in samenwerking met studentenorganisatie SINC. Dit jaar ontvingen de oprichters van TESTicle de prijs voor het meest beloftevolle studentenidee. Het digital agency Yellowleaf kaapte de prijs weg van meest beloftevolle studentenonderneming.


Tot slot wordt het nieuwe bestuur van SINC voorgesteld. “Als studentenvereniging die zich inzet voor de ondernemende student, bereikten we dit academiejaar een record aantal medestudenten”, vertelt voorzitter Chaim Finizola. “Ook volgend jaar zullen we aan onze – meer dan 250 – leden een boeiend programma aanbieden”.


Netwerken is voor startende ondernemers cruciaal. Daarom sloot de avond af met een drink. Hiermee werden de jongeren optimaal ondersteund door stad Antwerpen en haar partners.

==

foto's : Pieter Van Hooydonck


TAKEOFFANTWERP is sinds 2014 een werking én een plek waar studenten hun ondernemingsvaardigheden kunnen ontwikkelen. 

Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (Universiteit Antwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Hogere Zeevaartschool Antwerpen en Karel de Grote Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en SINC.

TAKEOFFANTWERP

PARTNERS

KERNACTIVITEITEN

INFORMATIE