top of page

Entrepreneurial KICKOFF 2017

Op 10 oktober werd in Antwerpen het startschot gegeven van een nieuw ondernemend academiejaar. Aan deze 'Entrepreneurial Kickoff' proefden zo'n 700 jongeren, docenten en jeugdwerkers een hele avond van het bruisende ondernemingsklimaat in Antwerpen. Jongerenzender MNM bracht met ‘Generation M’ live verslag uit vanop campus Zuid van de Karel de Grote Hogeschool.

Onder de noemer van ‘TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE’ bundelen de stad Antwerpen, de voornaamste Antwerpse hoger onderwijsinstellingen, jongerenwerking KAVKA, studentenvereniging SINC en de ondernemersorganisatie VOKA hun krachten om alle jongeren in de stad te informeren, ondersteunen en motiveren tot ondernemerschap. De Entrepreneurial Kickoff is hét startevent van dit academiejaar. De Entrepreneurial Kickoff pakte uit met een gevarieerd programma. Zo konden jongeren en professionals kiezen uit een aanbod van 11 interactieve sessies over ondernemerschap, waaronder ‘design thinking’ als instrument om creativiteit te stimuleren, sociaal ondernemen en ervaringsdeskundigen over falen en terug opstaan. De Kickoff eindigde met een groots netwerkmoment, waarop tal van dienstverleners en de promotoren van TAKEOFFANTWERP_ ALLIANCE aanwezig waren om vragen van jonge ondernemers op te vangen. TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE: een unieke samenwerking TAKEOFFANTWERP is sinds 2014 een werking én een plek waar studenten ondernemingszin komen tanken. Met bijkomende steun schakelde deze werking nog een versnelling hoger en richt men zich voortaan op alle jongeren in de stad. Hiervoor wordt 500.000 euro voorzien waarvan EFRO 40%, Vlaanderen 30% en de lokale partners ook 30% cofinancieren. Zodoende werd TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE gelanceerd. “Dankzij dit unieke samenwerkingsverband heeft elke Antwerpse jongere voortaan een centraal aanspreekpunt voor vragen over ondernemerschap,” zegt Robert Voorhamme, voorzitter van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen. “Zo kunnen studenten terecht bij hun eigen onderwijsinstelling of bij de studentenvereniging SINC. Andere jongeren koppelen dan weer terug bij Voka, Kavka of de stad.” Binnen TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE worden enkele concrete initiatieven genomen zoals het opstellen van een gezamenlijke kalender en een overzicht van alle spelers op het terrein. Zo draagt TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE bij tot een ondernemersvriendelijk klimaat in Antwerpen. “Innovatieve ideeën en ondernemingszin zijn cruciaal voor onze economie,” vertelt schepen voor economie, Caroline Bastiaens. “Daarom investeren wij als stad graag mee in een vruchtbare voedingsbodem waar ondernemende jongeren alle kansen krijgen om hun ideeën te ontwikkelen en hun weg vinden naar het ondernemerschap.” Ook schepen van middenstand, Koen Kennis, onderstreept het belang van dit project: “De kracht van TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE is dat het zich richt naar alle jongeren in de stad. Ondernemingszin vind je immers niet enkel bij universitairen, maar ook bij technische scholen en ambachtelijke beroepen. Het retaillandschap van de stad – van de grote winkelketens tot de lokale slager - drijft op ondernemerszin.”

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page