top of page

Entrepreneurial roundup 2018.

ANTWERPEN - Nu het einde van het academiejaar nadert, vond opnieuw de Entrepreneurial Roundup plaats, een netwerkevent van TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE voor jonge Antwerpse ondernemers. Dankzij een unieke samenwerking van de stad Antwerpen met de Antwerpse hoger onderwijsinstellingen, jongerenwerking Kavka, studentenvereniging SINC en ondernemersorganisatie Voka, vinden jongeren meer dan ooit hun weg naar ondernemerschap. Tijdens de Roundup kwam dit ondernemend talent samen voor een avond vol inspirerende talks van en voor jonge ondernemers, netwerkmogelijkheden en de uitreiking van de Voka-awards voor het meest beloftevolle ondernemersidee en de meest beloftevolle student-ondernemer van het jaar.

Antwerpen bruist van jonge ondernemers. Sinds september 2016 maakt TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE er dan ook haar missie van om dit jong talent ten volle te ondersteunen en begeleiden bij de opstart van hun zaak. “En deze inspanningen lonen”, bevestigt Caroline Bastiaens, schepen van economie. “We zien dat op een jaar tijd het aantal student-ondernemers met een statuut gestegen is van 125 naar 173 studenten. Dankzij dit erkende statuut van student-ondernemer krijgen studenten meer ruimte om hun ondernemersactiviteiten uit te bouwen én toch ten laste te blijven van hun ouders. Daarnaast zitten 100 jongeren in de ondernemerstrajecten van BAAS (Kavka) en volgen 206 jonge ondernemers een coachingtraject bij Bryo (Voka).” Met de Entrepreneurial Roundup worden al deze Antwerpse ondernemende jongeren nog eens extra in de bloemetjes gezet.

Het thema van de avond was ‘Let’s team up’, waarbij het belang van samenwerking benadrukt wordt. “Dankzij de samenwerking in TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE worden jongeren met uiteenlopende achtergronden samengebracht en proberen we hen voortdurend te stimuleren om interdisciplinair te gaan samenwerken”, zegt Robert Voorhamme – voorzitter van de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen. “Als je bijvoorbeeld iemand met een marketingachtergrond samenzet met iemand die producttechnisch heel sterk is, komt dit vaak tot sterke innoverende ideeën en projecten. TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE vindt het dan ook belangrijk om evenementen te organiseren waar ondernemende jongeren een podium krijgen om hun succesverhalen te delen en de kans krijgen om elkaar te blijven vinden en stimuleren.”

0 opmerkingen
bottom of page