top of page

Terugblik Starterssessies 2018

Bijna 200 pre-starters schreven zich in voor de Starterssessies 2018. Met dank aan onze partners kregen zij praktische info over hoe te starten als zelfstandige.

Hieronder zetten we alle partners nog eens op een rijtje, zodat je precies weet waarvoor je bij wie terecht kunt.

ING

Als ondernemer heb je een pak goede ideeën, maar vast ook heel wat onopgeloste vragen. Neem zeker eens een kijkje op www.ing.be/starters. Naast de startersvoordelen vind je hier tal van interessante artikels en interviews.

Van 23 t/m 26 april organiseert ING de Week van de Ondernemers met gratis infosessies in 10 Belgische steden. Meer dan 100 experts en gepassioneerde ondernemers komen spreken over 1 van de 9 thema's die belangrijk kunnen zijn voor de toekomst van jouw bedrijf.

Meer weten over wat er komt kijken bij ondernemen?

In het E-book voor starters vind je alle tips en praktische voorbeelden die je nodig hebt om een succesvolle start te maken.

SBB Accountants & Adviseurs

Je hebt een schitterend idee, bent helemaal klaar om ermee aan de slag te gaan, googelt wat je hiervoor nodig hebt en stuit op een waslijst aan administratieve en financiële verplichtingen waar het onderwijs je niet op heeft voorbereid. Op dat moment, vóór je je idee tot in de puntjes uitwerkt, ga je best eens langs bij een ervaren boekhouder of accountant. Zo bespaar je jezelf niet alleen een hoop tijd, je vermijdt ook veelvoorkomende beginnersfouten.

De startersadviseurs van SBB Accountants & Adviseurs geven advies over je statuut als student-zelfstandige, ze gaan na welke ondernemingsvorm voor jou het meest geschikt is, helpen bij de opmaak van je financieel plan, zijn je klankbord bij vragen over investeringen, enz. Aarzel niet om hen te contacteren voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer informatie: www.sbb.be.

Xerius

Xerius inspireert, informeert en adviseert startende ondernemers bij de opstart en uitbouw van hun eigen zaak. Zij begeleiden en ondersteunen je in het volledige traject, van ideeënfase tot de uiteindelijke opstart.

Naast advies en ondersteuning regelt Xerius voor jou:

  • Je inschrijving in de KBO

  • De aanvraag van je ondernemingsnummer

  • De activatie van je btw-nummer

  • Advies over en aanvraag van de nodige vergunningen

  • De aansluiting voor je sociale zekerheid

Om geen enkele stap te missen in je opstart als zelfstandige en beter voorbereid te beginnen, ontwikkelde Xerius een handige tool, de Xerius Drive.

Antwerp. Powered By Creatives.

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES (of APBC) is een samenwerkingsplatform binnen de provincie Antwerpen dat de meerwaarde van de creatieve industrie uitdraagt. APBC wil kruisbestuivingen tussen de creatieve sector en andere sectoren concretiseren, Antwerpse ondernemers motiveren om te innoveren en creatieve ondernemers helpen groeien.

APBC heeft een grote adviserende community via de Facebookgroep en organiseert ook Sprekersacademies, Open Coffee's, Buzzkruit, enzovoort. Met Award Winning Designers huldigen ze elk jaar Antwerpse topontwerpers die in de prijzen zijn gevallen met hun creaties.

Meer info: www.apbc.be

Flanders DC

Flanders DC - of voluit Flanders District of Creativity - is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de

creatieve sector. Flanders DC ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen.

Je kunt als creatieve ondernemer bij hen terecht voor ondersteuning bij de start, groei of professionele uitbouw van je onderneming.

Stad Antwerpen

Iedere dinsdagvoormiddag biedt de Stad Antwerpen gratis startersadvies aan in TAKEOFF. Check alle info hier en kom gerust eens langs voor een individueel gesprek.

Lukt het niet op een dinsdagvoormiddag?

Neem dan een kijkje op de website en boek je afspraak via www.ondernemeninantwerpen.be.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page