Entrepreneurial Kickoff 2018


Op 9 oktober 2018 werd het nieuwe ondernemend academiejaar afgetrapt in Antwerpen.

Zo'n 800 jongeren, studenten, docenten, partners en andere geïnteresseerden kwamen samen op de AP Hogeschool, campus Spoor Noord - Noorderplaats om te ontdekken wat Antwerpen jonge ondernemers te bieden heeft.

Met 13 workshops, verschillende keynote sprekers en maar liefst 30 startups was het een bruisende avond vol ondernemingszin. MNM zond hun programma Generation M live uit vanop locatie, wat deze avond volledig in het teken stond van jong ondernemerschap.

Onder de noemer van ‘TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE’ bundelen de stad Antwerpen, de voornaamste Antwerpse hoger onderwijsinstellingen, jongerenwerking KAVKA, studentenvereniging SINC en de ondernemersorganisatie VOKA hun krachten om alle jongeren in de stad te informeren, ondersteunen en motiveren tot ondernemerschap. De Entrepreneurial Kickoff is hét startevent van dit academiejaar.

Het programma was zeer gevarieerd. 13 interactieve sessies coverden thema's als crowdfunding, studeren & ondernemen, ondernemerschap in de zorg, digitale marketing en intellectueel eigendom. In een grote slotshow vertelde Omar Mohout over de status van het Belgische startup landschap, deed Tom de Cock een Q&A met Alexander van Laer (CEO van deelplatform Poppy) en gaf Tom Braekeleirs (BlueHealth Innovation Center) een call to action tot interdisciplinaire samenwerking.

De Kickoff eindigde met een showcase en netwerkreceptie met 30 startups die hun project presenteerden. Daarnaast waren tal van dienstverleners en de promotoren van TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE aanwezig om rechtstreeks vragen van jonge ondernemers te beantwoorden.

TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE: een unieke samenwerking TAKEOFFANTWERP is sinds 2014 een werking én een plek waar studenten ondernemingszin komen tanken. Met bijkomende steun schakelde deze werking nog een versnelling hoger en richt men zich voortaan op alle jongeren in de stad. Hiervoor wordt 500.000 euro voorzien waarvan EFRO 40%, Vlaanderen 30% en de lokale partners ook 30% cofinancieren. Zodoende werd TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE gelanceerd.

TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (Universiteit Antwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Hogere Zeevaartschool Antwerpen en Karel de Grote Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA, Kavka en SINC.

Eventwebsite

www.entrepreneurialkickoff.be

Projectpartners

Aan deze editie werkten volgende projectpartners mee:

Acerta | Antwerp. Powered by Creatives | Bizidee | BlueHealth Innovation Center | Cultuurloket

Hello bank! | KBC | MNM | SBB Accountants & Adviseurs | Startups.be | Vlajo | Vibe Awards


TAKEOFFANTWERP is sinds 2014 een werking én een plek waar studenten hun ondernemingsvaardigheden kunnen ontwikkelen. 

Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (Universiteit Antwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Hogere Zeevaartschool Antwerpen en Karel de Grote Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en SINC.

TAKEOFFANTWERP

PARTNERS

KERNACTIVITEITEN

INFORMATIE