top of page

Entrepreneurial Kickoff 2019

Op 8 oktober 2019 werd het nieuwe ondernemend academiejaar afgetrapt in Antwerpen.

Zo'n 800 jongeren, studenten, docenten, partners en andere geïnteresseerden kwamen samen op de KdG Hogeschool, campus Zuid om te ontdekken wat Antwerpen jonge ondernemers te bieden heeft.

Met 13 workshops, verschillende keynote sprekers en maar liefst 25 startups was het een bruisende avond vol ondernemingszin. MNM zond hun programma Generation M live uit vanop locatie, wat deze avond volledig in het teken stond van jong ondernemerschap.

Onder de noemer van ‘TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE’ bundelen de stad Antwerpen, de voornaamste Antwerpse hoger onderwijsinstellingen, jongerenwerking KAVKA, studentenvereniging SINC en de ondernemersorganisatie VOKA hun krachten om alle jongeren in de stad te informeren, ondersteunen en motiveren tot ondernemerschap. De Entrepreneurial Kickoff is hét startevent van dit academiejaar.

Het programma was zeer gevarieerd. 13 interactieve sessies coverden thema's als crowdfunding, studeren & ondernemen, ondernemerschap in de zorg, design thinking, trendwatching en intellectueel eigendom. In een grote slotshow hadden Prof. dr. Wouter Van Bockhaven (Antwerp Management School), Yindra cox (Brunchbar Maurice) & Tille Lingier en Linde Luyten (Redopapers) over ecosystemen en wat een ecosysteem kan betekenen voor jonge ondernemers.

Jan Jambon (Vlaams Minister-President) gaf nog enkele tips aan Yindra Cox en Johannes Vermeire (POM), en deed enkele plannen uit de doeken voor de komende regering. Olivier De Borger (SINC), Robert Voorhamme (AUHA) en Catherine Van Eeckhaute (Startups.be) sloten het gesprek af met hun visie over de entrepreneurial mindset & falen en opstaan.

De Kickoff eindigde met een showcase en netwerkreceptie met 25 startups die hun project presenteerden. Daarnaast waren tal van dienstverleners en de promotoren van TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE aanwezig om rechtstreeks vragen van jonge ondernemers te beantwoorden.

TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE: een unieke samenwerking

TAKEOFFANTWERP is sinds 2014 een werking én een plek waar studenten ondernemingszin komen tanken. Met bijkomende steun schakelde deze werking nog een versnelling hoger en richt men zich voortaan op alle jongeren in de stad. Hiervoor wordt 500.000 euro voorzien waarvan EFRO 40%, Vlaanderen 30% en de lokale partners ook 30% cofinancieren. Zodoende werd TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE gelanceerd.

Eventwebsite

Projectpartners

Aan deze editie werkten volgende projectpartners mee:

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page