top of page

Christmas Livestream - throwback


Op maandag 14 december was het tijd voor een kerstmarkt, online weliswaar nu the real deal helaas onmogelijk is. Via de Facebookpagina’s van TAKEOFFANTWERP_ en SINC kon je live kennismaken met enkele inspirerende student-ondernemers. Livestream gemist, nood aan inspiratie voor je kerstcadeaus of gewoon zin om de vibe van maandag te herbeleven? Check hieronder de hoogtepunten van de avond!


De tenten van Jef en de broeken van Luca

Jef van Obvious Outdoor vertelde trots hoe hij heuptasjes, portemonnees en zelfs rugzakken maakt uit oude scoutstenten. De tenten hebben al een eerste leven achter de rug, maar na twintig jaar bivak geeft Jef ze een tweede leven als gebruiksvoorwerp.

De koersbroeken van Velusta, het bedrijf van Luca, zijn dan weer spiksplinternieuw. Ze bezorgen de wielrenner in kwestie veiligheid en een schaafwondenvrij achterwerk door hun revolutionaire ingebouwde bescherming.

Kobe ontsnapt, maar Alexander haalt inspiratie uit opsluiting

Kobe van Loconsilio Game Design is geen groentje bij TAKEOFFANTWERP_. Hij ontwerpt concepten voor escaperooms. Benieuwd hoe hij wereldrecordhouder in het aantal escaperooms op 24 uur tijd werd? Bekijk dan zeker zijn filmpje op de Facebookpagina!

Alexander van Qallo wilde niet meteen ontsnappen: tijdens de eerste lockdown herontdekte hij zijn oude passie voor e-sports en ging hij op zoek naar manieren om een betere gamer te worden. Toen die moeilijk te vinden bleek, kwam hij dan maar zelf met een wondermiddel op de proppen: voedingssupplementen voor een betere concentratie en slaap. De kerstsfeer zat er duidelijk in, want de kijkers werden getrakteerd op een echte kerstkorting bij hun eerste bestelling.


One Of A Kind en Brandsome Projects vernieuwen onze toekomst

“Wij jonkies moeten deze crisis benutten om bedrijven te digitaliseren”, aldus Max van Brandsome Projects, een splinternieuw marketing- en PR-bureau. Daar zullen Ruben en Thomas van One Of A Kind events zich ongetwijfeld in kunnen vinden. Hun eventbureau gericht op kinderevenementen viel even helemaal plat tijdens de lockdown. Maar ze bleven niet bij de pakken zitten en herdachten hun concept. Nu kan je bij hen themaboxen op maat huren. Zo wordt het toch nog een fijn kerstfeest!


Kim bekent kleur en Jelle biecht op

Met Kim van Studio Kleur ontving BAR TAKE OFF_ een echte kleurenconsulente en styliste. Hoewel ze zich netjes hield, kon de oplettende kijker zien dat ze zo haar ideeën had over de kersttruikeuze van onze presentator.

Jelle van Jelle Jansegers Photography trok zich niets van de dresscode aan. Hij vertrouwde ons zijn eerste herinnering aan fotografie toe: een portretshoot met zijn teddybeer, op zeeklassen. Zijn arme mama schrok zich een hoedje bij het ontwikkelen van de foto’s. Benieuwd wat Kim van dat hoedje zou denken…

De impact van corona op Maxim en Jordi

Jordi vierde een wel heel bijzondere dag maandag: hij startte officieel met zijn onderneming! Door de eerste lockdown begon hij te experimenteren met 3D-printing. Maandag werd dan 3MDP Prints officieel geboren. If you can think it, you can print it – een ideale slogan om op het platform te plaatsen dat Maxim tijdens diezelfde lockdown ontwikkelde: uwlokalehandelaar.be. Dat platform brengt zoveel mogelijk Vlaamse ondernemers bij elkaar en helpt je een lokale handelaar te zoeken voor wat jij nodig hebt.


Een sportief of sexy 2021 met Listacoaching en Marguerite Lingerie

Listacoaching biedt loopcoaching aan voor iedereen. Lisa, zelf een fervent loper, wil de sport toegankelijk maken. In de eerste lockdown waren er nochtans genoeg lopers – maar die pakten het helaas vaak verkeerd aan, met blessures tot gevolg. Dat ziet Lisa natuurlijk liever de wereld uit geholpen. Amber van Marguerite Lingerie ziet liever andere dingen in de wereld, zoals mooie lingerie bijvoorbeeld. Die zou bovendien ook nog eens mooi onder je kerstboom kunnen liggen. Amber maakt alle lingerie zelf met de hand, en voor je gillend wegloopt omdat je denkt dat dat iets voor lottowinnaars is: alle stuks zijn uniek, maar betaalbaar. Een cadeau dat punten scoort bij iedere vrouw!


De pet van Koen en de schoenen van An

Koen Kennis, Antwerpse schepen, had met Mathias een interessante babbel over zijn kerstgewoontes. Zo kwamen we te weten dat de schepen sowieso kroketten op tafel zal zetten en dat hij altijd te laat is met het kopen van cadeautjes. Daar kan Mathias ook wel iets van: tijdens de eerste lockdown beloofde hij de schepen een pet om zijn coronakapsel te verbergen. Nu, zoveel maanden later, liet hij alsnog de pet bezorgen aan de schepen. Is er iemand die de gemeenteraad gevolgd heeft en zag hoe onze schepen zijn nieuwe hoofddeksel rockte?!


Ook An, de oprichtster van Anzy, weet wel iets af van kledingstukken rocken. Zij ontwikkelt schoenen voor dames met een kleine maat en opende onlangs haar tweede pop-upstore. Maar ook voor een unieke voetencrème of -spray kan je bij haar terecht.



De kerstkaarten van Mathias en Kaylee

Mathias Vanthienen, zelfverklaarde maker van idiote content, en Kaylee van Nova Lucina hadden één ding met elkaar gemeen: kerstkaartjes! In deze tijden kan een kaartje zo veel deugd doen. Bij Kaylee kan je als startend bedrijf bovendien terecht voor een branding op maat.


Steun bieden aan anderen met Curiosity Box en A Student

Elkaar een hart onder de riem steken, werken aan selfcare, jezelf kwetsbaar durven opstellen … zijn allemaal thema’s die momenteel erg actueel zijn. Bij Curiosity Box hebben ze daar wat op gevonden: stuur gewoon een doos vol verrassingen naar iemand die je graag wil steunen. Ze bestaan in allerlei vormen en maten: van een doos voor een dierenliefhebber tot een studentenbox vol verse fluostiften. En ook het koppel achter A Student is bezig met steun bieden aan studenten. Zij willen aandacht geven aan mentaal welzijn en persoonlijke ontwikkeling. Hoewel ze nog maar pas gestart zijn, hebben ze een agenda ontworpen die je dwingt tot een positieve zelfreflectie, volgen ze cursussen om anderen beter van dienst te kunnen zijn en dromen ze van een grote community waar elke student zijn of haar verhaal kan delen. Wordt vervolgd!


Ontdek al onze jonge ondernemers op www.takeoffantwerp.be/marketplace en voorzie jezelf van een boel inspiratie voor jouw kerstcadeaus.



0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page