De KICKOFF DAYS : festival voor jonge ondernemers.Vanaf maandag 28 september kunnen Antwerpse studenten weer hun hartje ophalen aan een fonkelnieuw academiejaar met bijpassende ondernemingskansen. Onze KICKOFF DAYS vormen hierbij de start van een heus festival voor alle jongeren met ondernemingszin.


Al enkele jaren bundelen de stad Antwerpen, de voornaamste Antwerpse instellingen voor hoger onderwijs, jongerenwerking KAVKA, studentenvereniging SINC en ondernemersorganisatie VOKA Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland hun krachten onder de noemer van ‘TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE’, om alle jongeren in de stad te informeren, te ondersteunen en te motiveren tot ondernemerschap. Hiervoor ontvangen we ook Vlaamse en Europese steun. Traditioneel wordt het academiejaar afgetrapt met een Entrepreneurial Kickoff die vele honderden onder jullie weet te lokken.

Wegens de coronamaatregelen zal de Entrepreneurial Kickoff er lichtjes anders uitzien dan jullie gewend zijn van ons... Het wordt namelijk nog grootser dan voordien! In plaats van één dag zal de aftrap van het ondernemend academiejaar maar liefst twee weken duren. De veertiendaagse zal gevuld zijn met workshops, ondernemingssessies, netwerkmomenten, panelgesprekken, …. Kortom, er is voor ieder wat wils. Bovendien worden al deze gebeurtenissen zo coronaproof mogelijk gehouden. De sessies worden via livestream uitgezonden en kunnen herbekeken worden wanneer het jou past op een platform waar je niet enkel naar de sessies kan kijken, maar ook in interactie kan gaan met de andere deelnemers.


Ben je student en heb je zin in ondernemen? Dan kan je je eigen traject uitstippelen met de sessies die het meeste bij jou passen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Hieronder vind je alvast het programma van onze KICKOFF DAYS.


Bezoek de website www.kickoffdays.be en mis niets van deze campagne.


 

WEEK 1: 28/9 tot en met 1/10


Campustour langs de verschillende instellingen voor hoger onderwijs in Antwerpen. Zoek de Campusbus en ontdek wat TAKEOFFANTWERP de komende week nog voor jou als ondernemer in petto heeft.


In de Campusbus vind je lokale helden en straffe ondernemersverhalen terug. Je maakt er ook kennis met de mensen achter TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE.


Maandag 28 september - AP Hogeschool

Dinsdag 29 september - BAAS

Woensdag 30 september - KdG Hogeschool

Donderdag 1 oktober - UAntwerpen


Heb je zelf iets te vertellen?

Wil je een opname bijwonen?

Laat het ons weten via www.kickoffdays.be

 

WEEK 2: 5/10 tot en met 8/10 (!) SCHRIJF NU HIER IN


Via vier themadagen kies je jouw persoonlijke pick & win uit de verschillende mogelijkheden. Breng je bubbel bijeen en stem af op de livestream van jouw favoriete onderwerp!

5 OKTOBER: INFORMEREN


10u00 Let’s Go Europe: Hoe kan je als jonge ondernemer Europese kansen grijpen? Is het mogelijk om Europees te denken wanneer het gaat over jouw onderneming(sidee)? BAAS leert je de kneepjes van het vak. Via een stage kan je immers ervaring opdoen bij een Europese onderneming. Klinkt dit Erasmusproject voor jonge ondernemers als iets voor jou? Stem dan zeker af op deze workshop.

12u00 Cultural interactions in business (EN): In deze Engelstalige sessie deelt Aisha Kothari, zelf van Indische afkomst maar met een rugzak vol wereldervaring, haar tips en tricks over zaken doen tussen verschillende culturen. Aisha heeft een eigen start-up waarbij ze lokale modelabels een platform geeft. (i.s.m. AISPI)