Entrepreneurial Roundup 2021 mét live publiek.


De examens komen eraan. In Antwerpen wordt er dan toch nog eerst teruggeblikt én vooruitgekeken. En dat kon gelukkig opnieuw met een live publiek. Met een indrukwekkende line-up én geweldige live-muziek zorgde TAKEOFFANTWERP voor een geslaagde Entrepreneurial Roundup.


Lokale feestjes en traditionele trouwfeesten 2.0

Kamal en Jef van het collectief RAKATA omschrijven zichzelf als ‘jongeren uit de vrije natuur’. Buiten de steden is er een gigantisch tekort aan plekken en evenementen waar jongeren kwalitatief kunnen feesten. Rakata is de oplossing aan leegloop van jongeren naar de grote steden toe. Met dit platform kunnen jongeren hun liefde voor muziek en fashion delen in hun eigen omgeving. Vanuit Essen proberen ze al zeker Vlaanderen te veroveren met events, podcasts en zelfs een eigen kledinglijn. RAKATA wil jongeren samenbrengen door te verbinden en zeker niet te verdelen.


Chaimae stelde haar project MARIEE met veel passie én binnen de afgesproken tijd voor. De Marokkaanse wedding planning hinkt achterop. Er is nood aan een frisse wind. Succesfactoren zoals communicatie, structuur en natuurlijke uitstraling ontbreken meestal. Mariée biedt een unieke en stijlvolle aanpak binnen de sector van de Marokkaanse wedding planning. Een dienst waar Oost & West elkaar kruisen. En dit met aandacht voor de traditionele aspecten. Sara, haar partner in crime, volgde de uitzending vanuit het zonnige Griekenland. Daar werkt ze momenteel haar Erasmus verder af.


Een trotse schepen én een app ontwikkelaar

Antwerps schepen Claude Marinower genoot van zijn eerste fysieke event sinds lang. Vol bewondering voor de vele opofferingen die studenten moesten brengen afgelopen jaar gaf hij iedereen hoop op een fantastische zomer. Ook in de pandemie ziet de schepen enkele voordelen. Zo blijken telewerk en e-commerce als voorbeelden van digitalisatie toch te werken. En daar is hij als schepen van o.a. digitalisatie toch wel blij om. Ook tijdens deze crisis kunnen Antwerpse ondernemers terecht bij de stad voor een reeks van steunmaatregelen. En dat werd in het gesprek ook nog eens benadrukt.


Anthoun studeert sinds enkele jaren in Antwerpen. Hij apprecieert Antwerpen omwille van de gastronomie, de diversiteit én de ondernemingszin die je overal aantreft. Wiskundige vaardigheden zijn belangrijker dan ooit. Maar steeds meer mensen lopen achter én ontwikkelen minder wiskundige vaardigheden. Om hieraan tegemoet te komen lanceerde Anthoun een innovatieve app met vraagstukken die je via gamification opnieuw zin in wiskunde geeft. Hij won hier eerder al de wedstrijd ‘startup @ campus’ van Karel de Grote Hogeschool mee.


Een werkboek voor ondernemers én een makerspace

Eline Goethals belandde in de reclamewereld na het runnen van haar eigen onderneming. Ze geeft ook al enkele jaren ondernemersles Tijdens de eerste lockdown schreef ze een boek. Het werd een boek dat je intens ondersteunt bij het bedenken van een idee. Daarnaast zijn de vele tools in het boek concreet inzetbaar voor elke situatie waarin je je bevindt als ondernemer. In de aanloop naar de talkshow stoomde Eline dit jaar onze studiogasten klaar om te pitchen volgens de regels van de kunst.