top of page

GA MEE OP EXPEDITIE NAAR ROTTERDAM


Op woensdag 10 mei brengt TAKEOFFANTWERP_ een bezoek aan Rotterdam. Studenten, docenten en onderzoekers zijn van harte welkom om deel te nemen aan onze expeditie en hun ervaringen te delen met het Rotterdamse ecosysteem. Er staan twee interessante bezoeken op het programma:



RDM ROTTERDAM

RDM Rotterdam is dé plek voor innovatie in de haven en het haven industrieel complex (HIC). Hier werken onderwijs en bedrijfsleven aan ontwikkelingen die bijdragen aan de slimme haven. Vanuit de quadruple helix worden studenten en scholieren opgeleid in een inspirerende contextrijke leeromgeving waar naast de theorie ook vaardigheden uit de praktijk van het bedrijfsleven aangeboden worden. De combinatie van onderwijs en het bedrijfsleven, het (samen) werken van idee naar prototype (productinnovatie), het gebruik maken van testfaciliteiten en fieldlabs maken van RDM een campus.



BLUECITY

BlueCity is een broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen. Binnen ons ecosysteem van sociale ondernemers en radicale disruptanten is afval een waardevolle bouwsteen; de output van de éne kan namelijk de input van de andere ondernemer zijn. Zo creëert Rotterdam een voorbeeldstad voor de circulaire economie, en dit allemaal in een vervallen zwembad.


PROGRAMMA

Het programma voor woensdag 10 mei ziet er als volgt uit:

08u00

verzamelen in Antwerpen, vertrek met de bus

10u00

voorziene aankomst in Rotterdam

10u10

​rondleiding en kennismaking met RDM

​12u30

​lunch

​14u00

​verplaatsing met de bus naar Bluecity

14u30

ontvangst en rondleiding Bluecity

16u30

​receptie

17u00

vertrek naar Antwerpen

19u00

voorziene aankomst te Antwerpen

INSCHRIJVEN

Via onderstaande link kan je gratis inschrijven:



0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page