top of page

Hoe de VLAIO startersgids jouw onderneming een boost kan gevenJullie hebben de startersgids van VLAIO misschien al in jullie handen gehad, nadat je er op de KICKOFFDAYS een goede reden voor opgaf om ermee te willen werken of misschien na je afspraak met de starterscoach van Stad Antwerpen, Suzy Didden. Of misschien is het concept van de startersgids nieuw voor jou. In het gesprek dat onze Mathias Mallentjer had met Nadine De Weirdt van VLAIO werd duidelijk waarom de startersgids jou kan helpen met je onderneming.Nadine introduceerde zichzelf als een toffe madam die graag werkt én plezier maakt. Ze werkt voor VLAIO, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Daar hebben ze er hun missie van gemaakt nieuwe en gevestigde ondernemers te ondersteunen.

De startersgids is een persoonlijk project van Nadine. Vroeger is ze jarenlang bedrijfsadviseur geweest. Een tweetal jaar geleden is het idee voor de gids beginnen rijpen.

Het was voor VLAIO belangrijk om niet alleen een startersgids te ontwikkelen, maar die ook te laten gebruiken. “We vertrouwen op onze partners voor de goede ondersteuning van starters,” aldus Nadine. “Het was dus belangrijk voor ons dat ze allemaal meewerkten aan de gids. Hun input in bijvoorbeeld de keuze voor de onderwerpen was onmisbaar.” Nadine wilde geen stappenplan voor starters maken, want dat bestond al te veel. Daarom ontwikkelde ze iets dat de bedoeling heeft starters aan te zetten tot reflecteren via checklists, to-dolijstjes, templates … Zo is de gids een handig boekje geworden waarin je als starter een duidelijk overzicht krijgt van organisaties en tools die je kunnen helpen van je ondernemersdroom een succes te maken.


Naast de papieren gids is er ook een online tool die je gratis kan raadplegen via www.vlaio.be/startersgids.Samen met Mathias overliep Nadine de gids. Mathias: “Eigenlijk hebben jullie de Lonely Planet van de ondernemersstad gemaakt!” Zo is er bijvoorbeeld de Woonwijk, waarin je alles te weten komt over hoe je familie iets voor je zaak kan betekenen, of de Marketingboulevard, een hoofdstuk waarin je onder andere een template vindt om je eerste sale in de markt te zetten. Een noodzakelijk kwaad is het Administratief Centrum. Nadine licht toe: “Daar moet je nu eenmaal passeren.”


Naast deze interessante hoofdstukken vind je ook een verklarende woordenlijst voor ondernemers om zo te kunnen meepraten met bijvoorbeeld je boekhouder.

Op dit moment geeft VLAIO verschillende webinars voor alle betrokken organisaties om goed te kunnen werken met de online tool. Zo kom je als starter terecht bij een adviseur die je ineens wegwijs kan maken in de Ondernemersstad. Toch al nieuwsgierig geworden? Neem dan zeker een kijkje op de website van VLAIO.


BESTEL DE GIDS HIER GRATIS : https://startersgids.vlaio.be/

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page