top of page

Let's Go Europe [throwback]In deze Engelstalige sessie op de eerste dag van de KICKOFF DAYS werden we in de mobiele studio verwelkomd door Andrea Bos, onderneemster en ervaringsdeskundige van het Erasmus+ programma van BAAS.


Je zag misschien de posters al in Antwerpen: BAAS heeft een campagne gestart speciaal voor mensen die de kriebels voelen om ondernemer te worden, maar nog geen idee hebben over wat ze nu exact willen doen. Na deze no idea-sessies komen er ook nog sessies voor mensen met een beginnend idee en mensen met een startende onderneming. Voor elk wat wils, dus!


Het Erasmus+ programma van BAAS biedt je bovendien de kans om naar het buitenland te gaan met je businessidee of met je onderneming. Je wordt dan gekoppeld aan een ondernemer die al wat meer ervaring heeft, zodat je zoveel mogelijk kan leren.


Andrea Bos | BAAS

Andrea wilde tijdens haar studie ervaring opdoen in een land dat ze niet kende. Ze vloog naar Kopenhagen en bleef daar een half jaar. Omdat ze na haar ervaring meer wilde, verhuisde ze naar België en startte ze haar eigen onderneming. Het was via BAAS dat ze haar idee kon uitwerken en een volledig nieuw netwerk leerde kennen. Ze kan dus heel wat van haar eigen ervaring in deze sessie kwijt, maar nodigde toch ook enkele gasten uit in de studio.


Lieselot Coenen | Studio de Ronners

De eerste gaste was Lieselot Coenen van studio de Ronners. Lieselot ging ook op Erasmus+ omdat ze stage-ervaring wilde opdoen. Ze kwam terecht bij studio de Ronners in Rotterdam en kreeg na haar stage de kans om de studio mee te nemen terug naar huis. Die kans nam ze met beide handen aan: dit gaf haar de mogelijkheid om zelfstandig te werken terwijl ze de veiligheid van het team van de studio achter zich had.

“Ik ging naar Rotterdam. Het was persoonlijk wel een hele uitdaging, zo zes maanden in een stad waar je niets of niemand kent. Er zijn zeker ook culturele verschillen. De Nederlanders praten bijvoorbeeld meer dan de Belgen, maar ze zeggen even veel. Ik raad iedereen aan om dit te doen.”


ONDERNEMINGSTIP VAN LIESELOT:

“Wees open-minded. En als het moeilijk gaat, bedenk je dan dat zes maanden niet zo lang is. En als je het verpest, is dat niet zo erg, want je bent in het buitenland dus niemand kent je.”

Joy & Jill van der Heijden | Jill Antwerp

De volgende gasten van Andrea waren de zussen Joy en Jill van der Heijden. Samen met hun mama Angelique willen ze hun steentje bijdragen aan female empowerment via het verkopen van kostuums en blazers. Jill heeft al een bedrijf, Jill Antwerp, waarmee ze blazers van mannelijke snit recycleert voor vrouwen.


“Je kan in drie steden bij ons een afspraak maken. Tijdens deze afspraak werken we niet B2C, maar H2H – human to human. De vrouw staat centraal bij ons. Je zegt wat je wil van het kostuum, wij maken het op jouw maat en een aantal weken later heb je het perfecte kostuum. Het is belangrijk om te weten dat bij ons iedereen welkom is.”

Ze willen graag meedoen aan Erasmus+ en hebben deelgenomen aan de eerste pitch vorige week. Ze hebben daar elk zo hun redenen voor: Jill kan niet wachten om ander eten en een andere taal te ervaren en hoopt creatieve inspiratie te vinden. Joy ziet Duitsland wel zitten omdat dat in haar ogen een echt ondernemingsland is.


ONDERNEMINGSTIP VAN JOY EN JILL:

“Haal je startbudget bij friends, family en fools. Laat je onzekerheid je niet tegenhouden om een eigen zaak te starten.” En “Wees geduldig. De ene week gaat alles fantastisch en de andere week lukt niks. Vind iemand die je kan blijven motiveren.”

Zin om deel te nemen aan Erasmus+? Alle informatie vind je hier.
Thumbs up for :

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page