top of page

Projectoproep Prototyping for the Future 2023


De Stichting voor Toekomstige Generaties lanceerde in 2019 een nieuw programma dat financiële steun biedt aan student-ondernemers die een product, dienst of technologie ontwikkelen met een positieve maatschappelijke impact. De steun komt in de vorm van beurzen van maximum €5000 en is gericht op initiatieven in de prototypingfase -net na de uitwerking van een concept en net voor de lancering op de markt - een sleutelmoment in het parcours van jonge ondernemers.


De Stichting werkt hiervoor samen met de Vlaamse, Brusselse en Waalse student-incubatoren (en niet via een publieke projectoproep). Zij pre-selecteren elk een aantal duurzame initiatieven van student-ondernemers, waarvoor zulke beurs een belangrijke stap dichter bij de marktlancering van diens product, technologie of dienst zou betekenen.


1. Wat is het doel van deze projectoproep?

Steeds meer jongeren koesteren de wens om een onderneming op te richten met een positieve

maatschappelijke impact. Velen starten al tijdens hun studies een parcours als ondernemer. De laatste jaren zien we dan ook een indrukwekkend ecosysteem ontstaan dat steun biedt aan deze studentondernemers, maar de toegang tot financiering tijdens de eerste ontwikkelingsfasen van een (student-)onderneming blijft echter complex.

De Stichting voor Toekomstige heeft als doel duurzame innovatie te stimuleren en te ondersteunen van student-ondernemers die de uitdagingen “People, Planet, Prosperity en Profit” op 360° aangaan (zie bijlage). Met beurzen van maximum 5000 euro wil de Stichting een hefboomeffect creëren, dat jonge ondernemers een belangrijke stap dichter bij de marktlancering van hun duurzame product brengt. De Stichting richt zich daarom op een cruciale fase in het early-stage ondernemerschap, namelijk de prototypingfase – net na de uitwerking van een concept (in de vorm van een ondernemingsplan en/of een

pretotype) en net voor de lancering op de markt.

2. Aan wie is deze projectoproep gericht?

Deze oproep tot het indienen van projecten is gericht tot studenten en pas afgestudeerden, op

voorwaarde dat het ondernemersproject tijdens hun studie werd aangevat. Een breed scala van

producten, technieken en diensten kan in aanmerking worden genomen. Een dienst wordt alleen aanvaard als hij gebaseerd is op een product, techniek of technologie. Het initiatief moet zich in de prototypingfase bevinden: de fase waarin een model/experimentele versie van een product, techniek of dienst wordt gemaakt, met als doel de werking ervan te testen en te valideren.


Meer info en inschrijven via onderstaande documenten:


2023_Prototyping_PresentatieIncubators
.pdf
Download PDF • 384KB

2023_Prototyping_Evaluatieformulier_Incubator
.docx
Download DOCX • 378KB

2023_Prototyping_Kandidaatsdossier
.docx
Download DOCX • 387KB

2023_Prototyping_ReglementOproep2023
.pdf
Download PDF • 381KB

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page