TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE 2.0

Wat?
Onderwijspartners, jongerenorganisaties, lokale overheid en bedrijven slaan de handen in elkaar. Hun doel? Het aanbod voor ondernemende jongeren in Antwerpen samenbrengen. Zo bundelen we de krachten voor een nog robuuster ondernemersklimaat voor jongeren.


Waar?
In Antwerpen, natuurlijk!

Voor wie?
Iedereen tussen 18 en 26 jaar die woont, werkt en/of studeert in Antwerpen kan bij ons terecht. Alles wat we doen heeft een duidelijke Antwerpse insteek.

​In TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE bundelen de stad Antwerpen, de voornaamste hoger onderwijsinstellingen, jongerenwerking KAVKA, studentenvereniging SINC, ondernemersorganisatie VOKA en verschillende lokale bedrijven en organisaties de krachten. Dit Antwerps initiatief met Europese en Vlaamse steun organiseert dus de ruime ondernemende context voor alle jongeren in de stad. 

KENNIS & EXPERTISE

We brengen de kennis rond jong ondernemen samen en ontwikkelen die verder. Die kennis maken we voor elke jongere zo toegankelijk mogelijk. Hoe doen we dat?


Frequently asked questions. Jongeren die willen starten met ondernemen zitten met veel vragen. Logisch toch?  Wij verzamelen de vragen die vaak terugkomen. Zo krijgen we een goed beeld van waar ondernemende jongeren op botsen. We antwoorden natuurlijk ook op die prangende vragen. Dit doen we onder andere in de vorm van  de entrepreneurial essentials waarin de antwoorden niet alleen schriftelijk, maar ook in een filmpje worden toegelicht. De laatste stap is om al die informatie te bundelen op het online dashboard. Daar is alle informatie door iedereen vrij te raadplegen.

Actie

We bieden alle jongeren een veilige plek om te experimenteren, om te proeven van het ondernemerschap en om hun eerste stappen daarin te zetten. Hoe doen we dat?


We gebruiken de Antwerpse grootstedelijke omgeving en de vele studierichtingen als een urban living lab. Uit deze proeftuin aan prikkels kiezen we een aantal uitdagingen. Met interdisciplinaire teams bedenken we oplossingen.  In de try-out area ontdekken jongeren op een veilige manier wat ondernemen kan zijn. Aan de hand van een gesimuleerde maar realistische praktijk. Met de helpdesk staan ondernemende jongeren er nooit alleen voor. Onze eerstelijnsondersteuners helpen met het overzicht te bewaken en de weg te vinden in het bos van de talrijke Antwerpse organisaties. Inzichten en inspirerende ervaringen worden voortdurend gedeeld. Het resultaat is een vruchtbare kruisbestuiving.

Human Drivers

Iets nieuw opzetten vraagt vorming en ondersteuning, ook voor de begeleiders. Hoe doen we dat?


Door influencers te engageren en te mobiliseren, willen we het thema ondernemerschap in de verschillende organisaties nog duidelijker op de kaart zetten. 
We werken ook met opgeleide touchpoints. Bij deze contactpunten kunnen jongeren terecht voor advies, doorverwijzing, ondersteuning… 
Er is vraaggestuurde dienstverlening voor al wie een nieuw initiatief rond ondernemende jongeren wil opzetten.

Shout Out

Jonge ondernemers verdienen aandacht. We zetten hen in the picture! Hoe doen we dat?


We willen tonen hoe jongeren hun ondernemingszin en ondernemerschap beleven. Dit doen we door rolmodellen op te sporen en te begeleiden. Ze inspireren en belichamen de vele vormen en aspecten van ondernemerschap. Een eventkalender bundelt alle interessante activiteiten. Op de website vind je meteen alle relevante informatie van elke partnerorganisatie. Dankzij de nieuwsbrief blijven de jongeren up to date over al het nieuws rond ondernemen in Antwerpen. We geven het jonge Antwerpse ondernemerschap een eigen herkenbare identiteit!

Please reload

NIEUWSBERICHTEN

Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

TAKEOFFANTWERP is sinds 2014 een werking én een plek waar studenten hun ondernemingsvaardigheden kunnen ontwikkelen. 

Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (Universiteit Antwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Hogere Zeevaartschool Antwerpen en Karel de Grote Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en SINC.

TAKEOFFANTWERP

PARTNERS

KERNACTIVITEITEN

INFORMATIE