TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE 2.0

Wat?
Onderwijspartners, jongerenorganisaties, lokale overheid en bedrijven slaan de handen in elkaar. Hun doel? Het aanbod voor ondernemende jongeren in Antwerpen samenbrengen. Zo bundelen we de krachten voor een nog robuuster ondernemersklimaat voor jongeren.


Waar?
In Antwerpen, natuurlijk!

Voor wie?
Iedereen tussen 18 en 26 jaar die woont, werkt en/of studeert in Antwerpen kan bij ons terecht. Alles wat we doen heeft een duidelijke Antwerpse insteek.

​In TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE bundelen de stad Antwerpen, de voornaamste hoger onderwijsinstellingen, jongerenwerking KAVKA, studentenvereniging SINC, ondernemersorganisatie VOKA en verschillende lokale bedrijven en organisaties de krachten. Dit Antwerps initiatief met Europese en Vlaamse steun organiseert dus de ruime ondernemende context voor alle jongeren in de stad. 

KENNIS & EXPERTISE

We brengen de kennis rond jong ondernemen samen en ontwikkelen die verder. Die kennis maken we voor elke jongere zo toegankelijk mogelijk. Hoe doen we dat?


Frequently asked questions. Jongeren die willen starten met ondernemen zitten met veel vragen. Logisch toch?  Wij verzamelen de vragen die vaak terugkomen. Zo krijgen we een goed beeld van waar ondernemende jongeren op botsen. We antwoorden natuurlijk ook op die prangende vragen. Dit doen we onder andere in de vorm van  de entrepreneurial essentials waarin de antwoorden niet alleen schriftelijk, maar ook in een filmpje worden toegelicht. De laatste stap is om al die informatie te bundelen op het online dashboard. Daar is alle informatie door iedereen vrij te raadplegen.

Actie

We bieden alle jongeren een veilige plek om te experimenteren, om te proeven van het ondernemerschap en om hun eerste stappen daarin te zetten. Hoe doen we dat?


We gebruiken de Antwerpse grootstedelijke omgeving en de vele studierichtingen als een urban living lab. Uit deze proeftuin aan prikkels kiezen we een aantal uitdagingen. Met interdisciplinaire teams bedenken we oplossingen.  In de try-out area ontdekken jongeren op een veilige manier wat ondernemen kan zijn. Aan de hand van een gesimuleerde maar realistische praktijk. Met de helpdesk staan ondernemende jongeren er nooit alleen voor. Onze eerstelijnsondersteuners helpen met het overzicht te bewaken en de weg te vinden in het bos van de talrijke Antwerpse organisaties. Inzichten en inspirerende ervaringen worden voortdurend gedeeld. Het resultaat is een vruchtbare kruisbestuiving.

Human Drivers

Iets nieuw opzetten vraagt vorming en ondersteuning, ook voor de begeleiders. Hoe doen we dat?


Door influencers te engageren en te mobiliseren, willen we het thema ondernemerschap in de verschillende organisaties nog duidelijker op de kaart zetten. 
We werken ook met opgeleide touchpoints. Bij deze contactpunten kunnen jongeren terecht voor advies, doorverwijzing, ondersteuning… 
Er is vraaggestuurde dienstverlening voor al wie een nieuw initiatief rond ondernemende jongeren wil opzetten.

Shout Out

Jonge ondernemers verdienen aandacht. We zetten hen in the picture! Hoe doen we dat?


We willen tonen hoe jongeren hun ondernemingszin en ondernemerschap beleven. Dit doen we door rolmodellen op te sporen en te begeleiden. Ze inspireren en belichamen de vele vormen en aspecten van ondernemerschap. Een eventkalender bundelt alle interessante activiteiten. Op de website vind je meteen alle relevante informatie van elke partnerorganisatie. Dankzij de nieuwsbrief blijven de jongeren up to date over al het nieuws rond ondernemen in Antwerpen. We geven het jonge Antwerpse ondernemerschap een eigen herkenbare identiteit!

Please reload

NIEUWSBERICHTEN

August 29, 2019

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren wij de sessie 'studeren en ondernemen' voor docenten en ondersteunend personeel die in aanraking komen met vragen van studenten rond ondernemerschap in het algemeen, en het statuut in het bijzonder.

Doelgroep : Personeelsleden die on...

August 28, 2019

Op dinsdag 27 augustus organiseerde TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE een staff training. Tijdens deze workshop kregen docenten en personeelsleden een update over het Antwerps ecosysteem. SBB Accountants & Adviseurs lichtte kort het statuut 'student-zelfstandige' toe.

Zelf nog vr...

May 28, 2019

Op 24 april vond opnieuw de spannende finale plaats van Startup@Campus. Startup@campus is een Karel de Grote hogeschool ondernemersprogramma: afstuderen met een diploma én een eigen bedrijf. Wat 7 jaar geleden startte als het pioniersprogramma voor student-ondernemers...

May 22, 2019

De Lean start-up

De lean start-up is een principe dat gebruikt wordt om starters op een slimme manier hun idee te laten ontwikkelen. Het vertrekt vanuit de insteek om met zo weinig mogelijk investeringen zo snel mogelijk een concept af te toetsen op de markt. Heel concr...

May 7, 2019

Op dinsdag 30 april organiseerde TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE de derde Entrepreneurial Roundup. Deze editie vond plaats in de Antwerpse Brouw Compagnie, de plaats waar Seef bier gebrouwen wordt. 150 jonge Antwerpse ondernemers kwamen samen voor een avond vol met talks, insp...

April 26, 2019

Antwerpen telt heel wat jonge ondernemers. Vanuit TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE brengen we hen ook in contact met het bruisende Antwerpse zakenleven. Tijdens een KBC-netwerkevent werden 3 projecten voor de leeuwen geworpen. De avond stond in het teken van topsport en onderne...

April 15, 2019

Nu het einde van het academiejaar nadert, organiseert TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE een ENTREPRENEURIAL ROUNDUP. Tijdens deze Roundup worden jonge Antwerpse ondernemers (letterlijk) in the picture gezet!

De avond bestaat uit o.a. een pitch & glory van enkele projecten en een...

March 26, 2019

Leer op twee uur het belang van een goede communicatie, de 7 basisregels voor online storytelling, en ga zelf actief aan de slag om je tone op voice helemaal op punt te zetten.

Doelgroep: Voor iedereen die meer uit zijn online communicatie wil halen
Organisator: TAKEOFF...

March 16, 2019

During SINC's event FUTURE ENTREPRENEURSHIP 2019, more than 1K youngsters gathered in the magnificent Queen Elizabeth Hall. Afterwards, TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE could have a talk with the 4 keynote speakers. Siard Vandenbosch, founder of The Context Club, hosted this sm...

March 13, 2019

Woensdagochtend 13 maart 2019 was Vlaams minister Philippe Muyters, samen met de voorzitter van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen Robert Voorhamme, te gast bij enkele student-ondernemers van TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE.

ARTIKEL Gazet Van Antwerpen 

REPORTAGE...

Please reload

TAKEOFFANTWERP is sinds 2014 een werking én een plek waar studenten hun ondernemingsvaardigheden kunnen ontwikkelen. 

Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (Universiteit Antwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Hogere Zeevaartschool Antwerpen en Karel de Grote Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en SINC.

TAKEOFFANTWERP

PARTNERS

KERNACTIVITEITEN

INFORMATIE