< Terug naar overzicht

BEST PRACTICES

OMSCHRIJVING

 

Summerschool Experience Entrepreneurship

Universiteit Antwerpen, Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, Verhaert en Stad Antwerpen namen het initiatief om de Summerschool Experience Entrepreneurship te organiseren. Deze zomerschool kan door studenten van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en economie ook als deel van het curriculum gevolgd worden.

Door het uitgebalanceerd geheel van theoretische sessies en groepswerken komen alle ondernemerscompetenties aan bod tijdens deze zomerschool: genereren van ideeën en definiëren van het probleem; legale aspecten van de product-markt combinatie; financieel plan en budgettering aan de hand van een marktonderzoek en een canvas; waardebepaling met behulp van het unique selling point; strategie bepalen om een team samen te stellen...

Nadat de deelnemers een introductie hebben gekregen in het theoretische kader van een business idee, worden alle theoretische inzichten gelinkt aan een praktijkvoorbeeld.

Studenten maken kennis met de unieke methodologie van Verhaert (Innovatiebedrijf) en ontvangen een indrukwekkende toolbox, waaronder een op maat gemaakte Canvas voor deze zomerschool.

TOOLS

GEGEVENS

 

Opleiding

Onderwijsinstelling

 

Soort project

Contactpersoon

 

Contactpersoon

 

LESSONS

LEARNED

 

Internationale gastprofessoren

Befaamde gastprofessoren (uit het buitenland) delen hun kennis en expertise tijdens internationale gastlezingen. De sprekers komen zowel uit de academische wereld als uit de industrie.

ALGEMEEN

 

Kernwoorden

Partners

Doelgroep

TAKEOFFANTWERP is sinds 2014 een werking én de plek waar studenten hun ondernemingsvaardigheden kunnen ontwikkelen. 

Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (Universiteit Antwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Hogere Zeevaartschool Antwerpen en Karel de Grote Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA, BAAS en SINC.

TAKEOFFANTWERP

PARTNERS

KERNACTIVITEITEN

INFORMATIE