top of page

< Terug naar overzicht

BEST PRACTICES

OMSCHRIJVING

 

European Project Semester (UAntwerp)

European Project Semester (EPS) bereidt studenten voor op hun functioneren in een multiculturele maatschappij. Problemen moeten worden opgelost ongeacht de nationaliteit en cultuur. Dit leidt tot een betere kwaliteit van het projectproces en de projectresultaten.

In EPS ligt de focus op samenwerkend leren in een internationaal team. Studenten moeten in teams van 3 tot 6 studenten interdisciplinair samenwerken aan hun projecten, waarvan de meeste interdisciplinair zijn. Studenten leren om hun verantwoordelijkheid te nemen voor hun projectwerk in teamverband en ontwikkelen interculturele competenties, communicatievaardigheden en interpersoonlijke vaardigheden.

EPS is een vorm van projectgestuurd onderwijs. Sommige projecten worden in samenwerking met ondernemingen (industrie en/of commerciële bedrijven) georganiseerd en zijn dus veeleer praktijkgericht; andere projecten zijn meer academisch gericht.

Vorige academiejaren werden onder andere projecten over duurzame landbouw en eerlijke handel, STEM onderwijs, materiaal- en productiemethodesexploraties aangeboden.

TOOLS

Download hier

GEGEVENS

 

Opleiding

Onderwijsinstelling

 

Soort project

Contactpersoon

 

Contactpersoon

 

Klik hier

LESSONS

LEARNED

 

Interdisciplinair samenwerken

In EPS ligt de focus op samenwerkend leren in een internationaal team. Studenten moeten in thema’s van 3 tot 6 studenten samenwerken aan hun projecten, waarvan de meeste interdisciplinair zijn.

ALGEMEEN

 

Kernwoorden

Partners

Doelgroep

bottom of page