Achter de schermen bij de E-ROUNDUP

Bijgewerkt: mei 9

Het script volgen en vreugdedansjesIn normale tijden is de Entrepreneurial ROUNDUP een fysiek evenement, waar ondernemende mensen samenkomen, terugblikken op een geslaagd jaar en vooruitkijken op alle kansen en uitdagingen die het komende jaar zal brengen. De pandemie in 2020 mocht TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE er niet van weerhouden een evenement te organiseren waar de ondernemende goesting vanaf spat. Er werd gekozen voor een online versie via livestream, zodat ze toch konden uitdragen wat er leeft in jong ondernemend Antwerpen.


Zo’n livestream is als pannenkoeken bakken, hoorden de kijkers van gastheer Mathias Mallentjer. “Als je eerste pannenkoek mislukt, maar toch smaakt, is waarschijnlijk je hele lading lekker!” Mathias is doorgaans gewend om op de achtergrond te blijven tijdens evenementen, maar voor de ROUNDUP maakt hij graag een uitzondering. “Normaal mag ik dan presenteren op de leukste locaties. Vorig jaar zaten we nog in de Seefbierbrouwerij. Zalig! Nu presenteren we vanuit ons kot. Maar eigenlijk maakt de locatie geen groot verschil. We moesten hier gewoon mee doorgaan. De verbinding is te belangrijk om het niet te doen. Bovendien geloven we heel sterk in practice what you preach: de jonge ondernemers aanmoedigen om te blijven doorgaan, maar het zelf niet doen? Dat past niet in ons plaatje!”

Dat plaatje werd succesvol tot stand gebracht door projectmanager Gwendolyn Wieland. Zij ging op zoek naar jonge ondernemers met een verhaal, bracht hen samen en volgde de livestream op. “Het is echt fijn om te zien hoe positief de ondernemers reageerden toen ik hen vroeg of ze interesse hadden om hun verhaal te delen. Hun enthousiasme en passie anderen laten inspireren, daar doen we het voor.”


Dit doel bereiken was iets moeilijker dan bij een ‘gewone’ ROUNDUP. Zo’n livestream vraagt veel meer voorbereiding dan een klassiek evenement. Het team moest bijvoorbeeld werken met een gedetailleerd script. Ook de interactie met het publiek verliep niet zoals gewoonlijk. Mathias: “Tijdens een gewoon evenement check je of alle stoelen volzet zijn voor je van start gaat, en kan je de emoties van de gezichten aflezen. Dat was nu onmogelijk natuurlijk.”

Onder leiding van Gwendolyn werkten nog twee talenten mee aan de livestream. Christof Anthonissen is het derde lid van het team. Hij kwam in 2016 bij studentenorganisatie SINC en miste zo zijn start in de ondernemerswereld niet. Christof was bij de livestream verantwoordelijk voor het design: “Ik maakte de creatieve vertaalslag van het concept. Ik zorgde voor het design van het campagnebeeld, maakte de geanimeerde filmpjes voor de talkshow, maakte de website en social media startklaar… Kortom, ik zorgde voor alle ingrediënten die een geslaagde talkshow, of pannenkoek zoals Mathias zegt, nodig heeft.”

Brent Meynen is het laatste teamlid. “Ik ben er ook als laatste bijgekomen. Voor mij was de ROUND-UP een compleet nieuw concept. Het was dus een hele ontdekkingstocht. Tijdens de livestream zelf voerde ik de technische kant uit. In niet-coronatijden doe ik dat in dezelfde ruimte als de deelnemers, maar nu zat iedereen in zijn kot. Dat zorgde voor een extra uitdaging. Het is dan een echt geluksmomentje als alles lukt. Het was een heel spannend uur. Maar het verliep vlot, dankzij het hele team. Daardoor kon ik toch verschillende geluksmomentjes beleven!”

Laat ons hopen dat het team ook volgende week geluksmomentjes mag ervaren. “Ik doe niet mee aan geluksmomenten. Geef mij maar vreugdedansjes op Dua Lipa”, lacht Christof. Of ze nog iets willen toevoegen aan wat ze eerder al zeiden? Nu wordt het olijke viertal plots ernstig. “Ja. We willen dit opdragen aan iedereen die normaal gezien bij ons is op de fysieke ROUNDUP, maar er nu niet bij kan zijn. We hopen dat we elkaar snel weer mogen ontmoeten en van elkaar kunnen leren, zodat we kunnen doen wat ons gelukkig maakt: ondernemen.”

Ben jij benieuwd naar de tweede talkshow? Volg ons dan live op woensdag 13 maart tussen 12u00 & 13u00 op Facebook Live.

105 keer bekeken

TAKEOFFANTWERP is sinds 2014 een werking én een plek waar studenten hun ondernemingsvaardigheden kunnen ontwikkelen. 

Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (Universiteit Antwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Hogere Zeevaartschool Antwerpen en Karel de Grote Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en SINC.

TAKEOFFANTWERP

PARTNERS

KERNACTIVITEITEN

INFORMATIE