top of page

Als recent afgestudeerde kinesist legt Laura de lat hoog en combineert ze twee jobsOp dit moment oefent Laura twee jobs uit. Het ene deel van de week staat ze voor de klas en geeft ze het vak wetenschappen aan de derde graad. Op de andere dagen is ze te vinden in een kinesitherapiepraktijk en werkt ze als zelfstandig kinesiste. Ontspanning vindt ze in haar hobby: de vechtsport en ook daarin geeft ze wekelijks lessen aan kinderen.


Voor velen zou deze combinatie een uitdaging zijn, maar voor Laura is het een plaatje dat voor 100% klopt. Het is het resultaat van jaren hard werken en bewuste keuzes maken. Al van haar 15 deed ze speelweken met kinderen, dat ze ooit leerkracht zou worden stond dus al lang vast. Daarnaast is Laura ook heel sportief en koestert ze een grote interesse voor anatomie. Zo rolde ze in een masteropleiding kinesitherapie aan de UAntwerpen, die ze nog aanvulde met een educatieve master leerkracht secundair onderwijs.


De eerste stap in het werkveld, een tast in het duister

Toen ze als afgestudeerde kinesist in het werkveld stapte, tastte ze in het duister: “Alles is nieuw, je krijgt je eerste patiënten en dat wil je goed doen. Je bent tenslotte met mensen bezig. Maar op dat moment komen er ook veel administratieve zaken op je af. In het laatste jaar van onze opleiding kwam dit allemaal wel aan bod, we hebben het vak over ondernemerschap zelfs moeten studeren voor een examen. Toch leer je dit pas echt als je er met je eigen voeten in stapt. Dan is het een kwestie van aankloppen bij de juiste mensen. Er is zoveel informatie beschikbaar en er zijn zoveel reikende handen, maar je moet wel zelf de eerste stap zetten. Zo heb ik enorm veel gehad aan een medestudent en ondertussen collega-kinesist, aan haar durf ik alles vragen.”
“Omring je met mensen die je passie delen”

Tijdens haar eerste jaar als zelfstandige ontdekte Laura dat het enorm veel voordelen heeft om je goed te omringen. Dat is ook de reden waarom ze overschakelde naar een andere groepspraktijk. In plaats van drie heeft ze nu zeven collega’s waarmee ze haar ervaringen kan delen.


Ook in haar dichte omgeving kan ze ongestoord praten over wat ze het liefst doet: “Mijn broer en beste vriendin, beide kinesisten, inspireren me enorm. Mijn vriend is dan weer een actieve sporter, op hem kan ik verschillende methodieken uittesten. Via de sportclub waar we allebei deel van uitmaken ga ik regelmatig mee naar grote en buitenlandse wedstrijden. De letsels die gepaard gaan met de vechtsport maken dat ik hier ook weer heel andere ervaringen kan opdoen. Mijn omgeving is mijn grootste voordeel, ik kies er bewust voor om mijn tijd goed te investeren. Dat is ook belangrijk als je in iets wil uitblinken. Ooit zou ik als kinesist mijn naam willen maken in de wereld van de vechtsport. Dan is het interessant om nu al stappen te zetten in de juiste richting.”

 

BIJNA AFGESTUDEERD? ZELFSTANDIGE WORDEN?


Schrijf je dan zeker in voor onze gratis startersessies op woensdag 30 juni 2021.


Om jullie nog beter te begeleiden organiseren we dit jaar 2 specifieke sessies. ​Inschrijven voor deze sessies is verplicht en kan tot maandag 28 juni 2021. Let op, per sessie kunnen we 50 personen uitnodigen. Vol = vol.


SESSIE 1 : VAN STUDENT ZELFSTANDIGE NAAR ZELFSTANDIGE


SESSIE 2 : AFSTUDEREN EN STARTEN ALS ZELFSTANDIGEPOWERED BY:

 
0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page