top of page

Antwerpen is een stad van, voor en door ondernemers


Onder het motto ‘YourBusinessOurDrive’ kiest de stad Antwerpen er duidelijk voor een ondernemersvriendelijke stad te zijn. Dit gaat niet enkel over bestaande bedrijven of bedrijven met de ambitie om door te groeien of te internationaliseren: het gaat ook over starters en over studenten die willen ondernemen. Suzy Didden is verantwoordelijk voor student entrepreneurship binnen de stad en vertelt ons graag meer over het ecosysteem dat zich in Antwerpen ontvouwt.


Suzy: “Antwerpen is een stad van, voor en door ondernemers. Er is aandacht voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën, ondernemers die impulsen geven aan de economie en innovatieve ecosystemen in de stad, zoals TAKEOFFANTWERP bijvoorbeeld. De stad Antwerpen streeft daarbij niet alleen naar meer kwaliteitsvolle starters, maar ook naar een succesvolle doorgroei van deze starters.” Voor studenten die willen ondernemen zet de stad samen met de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, SINC en VOKA haar schouders onder TAKEOFFANTWERP. “We willen studenten inspireren, informeren en activeren in de weg naar hun eigen onderneming of in de ontwikkeling van hun ondernemingszin”, licht Suzy toe.Unieke samenwerking

TAKEOFFANTWERP is een bijzondere organisatie, vindt Suzy. “Ten eerste omdat het een springplank is naar de ecosysteemwerking die er in Antwerpen bestaat. Onze specifieke stedelijke context zorgde al voor inspiratie voor heel wat verrassende en maatschappelijk relevante initiatieven in onze stad. Studenten zien deze innovatiemogelijkheden natuurlijk ook. TAKEOFFANTWERP kan hen bijstaan bij hun dromen en ambities. We hopen dat er vanuit deze organisatie straks een divers en innovatief ondernemerslandschap openbloeit.


De tweede reden draait om de unieke samenwerking tussen de stad, het onderwijs, de (non)-profitsector en studenten zelf. Studenten worden de weg gewezen naar partners en omgekeerd. “Zo zijn de werkingen ondersteunend aan de eigen activiteiten van alle individuele partners”, legt Suzy uit. “Bovendien resulteert de samenwerking ook in een hechte community. Dat zie je bij de fantastische events zoals Future Entrepreneurship, RoundUp, de kerstmarkt … en natuurlijk de Starterssessies.”


Studeren én ondernemen: het kan!

Suzy is zeer duidelijk: “Je studententijd is eigenlijk het ideale moment om ondernemen te ervaren. Je hebt meestal nog niet veel verplichtingen en je zit in een levensfase zonder veel verantwoordelijkheden. Dit is dus de perfecte timing om uit te zoeken of ondernemen iets voor jou is. Als je nog twijfelt, zou ik zeggen: durf te doen! Praat over je ideeën, laat je zien en probeer je goed te omringen. Natuurlijk kan het misgaan, maar als dat zou gebeuren, probeer het dan te bekijken als een leerervaring.” Het statuut student-ondernemer is een veilige context, dus je hebt een goede positie om te experimenteren. Je vindt alle informatie die je nodig hebt bij TAKEOFFANTWERP. “Ze zijn nu alweer voorbij, maar naar de Starterssessies kijken we elk jaar weer uit. Je kan verschillende experts op een plek ontmoeten, leren van de ondernemers die je voor gingen, netwerken met andere starters … Je ziet het ecosysteem echt in werking – een heel fijn gevoel!” glundert Suzy.


Neem contact op met Suzy van stad Antwerpen via suzy.didden@antwerpen.be

 

TAKEOFFANTWERP_ is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, in samenwerking met stad Antwerpen, UAntwerpen, KdG Hogeschool, AP Hogeschool, Antwerp Maritime Academy (HZS), Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, BAAS en SINC. VLAIO ondersteunt dit ecosysteem. #jongondernemen0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page