top of page

Antwerpen: The Innovation Capital - Beleef twee dagen vol ontdekkingen tijdens de Innovation DaysTijdens de Innovation Days: Smart City edition willen we tonen wat de stad Antwerpen te bieden heeft. We bewegen ons tussen enkele van de belangrijkste innovation hubs van Antwerpen en laten zien wat deze stad zo innovatief maakt.


Start in The Beacon: een dynamische gemeenschap van innovatieve digitale bedrijven

We beginnen in een van de gebouwen waar innovatieve start-ups kunnen groeien tot vaste waarden binnen hun sector: The Beacon. Onze thuisbasis voor de komende 2 dagen en de plaats waar onze deelnemers het meeste tijd gingen doorbrengen. The Beacon is een platform dat collaboratie en co-creatie wilt bevorderen. De perfecte plek voor onze teams om samen aan hun business case te werken.


Lunch bij Voka: groei en bloei van ondernemerschap

Na een halve dag in The Beacon was het tijd om naar de volgende locatie te gaan. De lunch wachtte op ons bij de volgende locatie en na 10 minuutjes wandelen waren we op onze bestemming gearriveerd. Voka was onze volgende bestemming. ‘Samen zorgen we dat ondernemerschap hier groeit en bloeit, voor het welzijn van iedereen.’ Dat is waar Voka voor staat en waar onze deelnemers hun belangrijkste kernwaarden voor de komende twee dagen meepikte.


Groepen verdelen: Smart Energy en Smart Mobility

Voor de volgende locaties splitste we op per case. Smart energy ging naar het Havenhuis en smart mobility mocht naar Dunden vertrekken. Om de huidige mogelijkheden van transport niet te laten ontbreken konden al onze deelnemers een A-velo van Stad Antwerpen gebruiken om naar hun volgende locatie te gaan. Want zelfs vandaag kan je al op een ecologische manier voortbewegen met een deelfiets, step of openbaar vervoer.


Verkenning van Antwerpen: Havenhuis en Dunden

Groep smart energy kwam aan in het Havenhuis, een prachtige locatie met een perfecte link naar innovatie door de haven. Een historische locatie waar onze deelnemers gingen werken aan de toekomst.


Terwijl groep smart energy zich klaarmaakte voor de laatste workshop van de dag liep groep smart mobility het binnenplein van Dunden op. Een prachtige locatie in hartje antwerpen van De Cronos Groep. Een Tech Hub en coworking space waar talloze startups aan hun ideeën werken.


Community van The Beacon: netwerken en brainfood

Na de stad verkennen op dag 1 en op prachtige locaties werken was het tijd om de community van The Beacon te ontdekken. Met een slice pizza in de hand gingen onze deelnemers netwerken met elkaar en de residents van The Beacon en kwam er een einde aan dag 1.


Pitch dag 2: eindigen in VOKA

Dag 2 was aangebroken en we begonnen waar we geëindigd waren. Met een portie brainfood, een volle bus Qallo en konden onze deelnemers The Beacon een laatste keer als thuisbasis gebruiken, ditmaal voor een korte workshop on how to pitch. Met nog een paar uur te gaan was het tijd voor de final touches aan de pitches van onze teams. Dat konden ze op dag 2 weer doen op de schitterende locaties van dag 1.


Beloning voor twee dagen hard werk

Voor we het wisten was het moment om te pitchen aangebroken en geen beter plek om onze Innovation Days te eindigen waar ondernemersverhalen beginnen: Voka. Een zorgvuldig geselecteerde jury wist ons te zeggen dat ze omver zijn geblazen door de ideeën die op 2 dagen zijn ontstaan. Twee dagen vol hard werk in een schitterende stad werden beloond met talloze prijzen en een ervaring om nooit te vergeten!


Wil jij volgend jaar ook deelnemen aan onze Innovation days? Houd onze socials in de gaten en neem volgend jaar deel aan een ervaring die je nog jaren bijblijft!


Artikel: SINC

 

TAKEOFFANTWERP_ is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, in samenwerking met stad Antwerpen, UAntwerpen, KdG Hogeschool, AP Hogeschool, Antwerp Maritime Academy (HZS), Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en SINC. VLAIO ondersteunt dit ecosysteem. #jongondernemen


1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page