top of page

De culturele activiteitenpremie is er ook voor student-ondernemers!



De culturele activiteitenpremie is een forfaitaire subsidie die tussen 1 september 2020 tot 31 mei 2021 gebruikt kan worden voor de organisatie of uitvoering van een culturele activiteit, of voor de terbeschikkingstelling van infrastructuur voor een culturele activiteit. Door de coronacrisis lag het culturele leven gedurende een ruime tijd stil. Om de cultuursector een boost te geven en mensen opnieuw te laten proeven van het diverse Vlaamse culturele leven, wordt nu de culturele activiteitenpremie gelanceerd.


Denk aan live streaming, een poëzietelefoon, een balkonserenade, virtuele workshops of tentoonstellingen, whatsapptheater, een in-game metalfestival, … De premie kan een extra impuls zijn om te innoveren en die vormen verder uit te diepen zodat mensen in deze moeilijke tijd van cultuur kunnen blijven proeven.


Goed nieuws! Ook student-ondernemers kunnen deze subsidie aanvragen. De subsidie heeft trouwens geen invloed op je omzet die dan weer belangrijk kan zijn voor je BTW-vrijstelling. Dus, bekijk snel deze infopagina van de Vlaamse Overheid en controleer of je in aanmerking komt.



0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page