top of page

Een accountant van PIA begeleidt je van A tot ver voorbij Z

STARTERSSESSIE 2024PIA Group is een toonaangevende groeier in accountancy- en advisorydiensten. Ze zijn de derde grootste speler op onze Belgische markt. Bij hen kan je terecht voor een gepersonaliseerde service. Al aan het ondernemen of nog twijfelend: PIA Group loodst je doorheen het ondernemingsproces. We maken kennis met Dennis Geusens, bestuurder van één van de 35 lokale kantoren van de groep. Hij is al jarenlang accountant. Dennis: “Wij laten onze cliënten focussen op wat ze graag doen: ondernemen.”


Dennis: “PIA Group biedt ondersteunende diensten aan lokale accountancy- en advisorykantoren. Als je als ondernemer kiest voor PIA, kies je dus voor alle voordelen van een klein kantoor met een eigen identiteit én voor de expertise van een grote groep.” Een accountant is je vertrouwenspersoon: je wordt, ongeacht je leeftijd of ervaring, persoonlijk begeleid tijdens je opstart en je latere ondernemingsloopbaan.Starten als ondernemer


Opstarten als ondernemer brengt natuurlijk uitdagingen met zich mee – PIA Group past de juiste formules toe en begeleid je. Dennis legt uit: “Eigenlijk zijn we een one-stop shop. Jij moet geen duizenden bezoekjes aan andere administraties brengen, wij regelen dat soort zaken voor jou. Een financieel plan, je btw-administratie, de intensieve opvolging en ondersteuning van je boekhouding … Jij mag niet wakker liggen van de last van je boekhouding. Voor jou zijn het misschien maar cijfertjes, maar wij ontcijferen ze en leveren ook advies.” Dennis ziet regelmatig succesverhalen voorbij komen: mensen die hij begeleid heeft vanaf de opstart van hun onderneming tot het moment dat ze grote successen boeken of zelfs hun business verkopen. “Als we zo’n indrukwekkend groeiproces zien, dan worden we heel gelukkig. Daar zijn we erg trots op.”


Denk je dat je specifieke informatie nodig hebt? Geen probleem: alle kantoren binnen PIA Group werken samen om iedere klant het beste advies te bieden. “Wij zijn allemaal collega’s,” aldus Dennis.


Student-starters


“Studeren én ondernemen, dat is een heel leuke combinatie,” vindt Dennis. Veel boekhouders weigeren kleine ondernemers en starters, maar PIA Group heeft een andere mindset: starters zijn zeker welkom! “Wij staan naast je, en niet tegenover je,” lacht Dennis, “Wij begeleiden je met passie, van A tot ver voorbij Z.” Speciaal voor student-ondernemers geeft hij nog enkele tips mee:


“Als student moet je je dromen volgen. Daarvoor moet je af en toe springen en gaan: gewoon doen! Maar spring niet zonder parachute: laat je bijstaan en ondersteunen, bijvoorbeeld door een adviseur van PIA Group.”

“Een boekhouding voeren is zoals je tanden poetsen: het is niet het meest spannende werk van de dag, maar wel iets dat je elke dag zou moeten doen. Zo krijg je realtime zicht op je cijfers en krijg je ook meteen advies.”

- Gouden ondernemingstips van Dennis
💡 Verder lezen of luisteren?


Dennis en zijn collega’s verzamelden enkele boeiende podcasts voor (startende) ondernemers.


Startende ondernemers opgelet! In deze podcast vertellen presentatoren Alex Blumberg en Lisa Chow je alles over het starten van een eigen bedrijf.


In deze wervelende podcast gaat presentator Guy Raz in gesprek met de ondernemers, innovators en idealisten achter de bekendste bedrijven ter wereld. Je krijgt een inkijkje in de start van gerenommeerde gasten als Michael Dell van computergigant Dell, Tobias Lütke van e-commerceplatform Shopify en Perry Chen van crowdfundingplatform Kickstarter. Door de mooie verhalen en grappige anekdotes blijf je luisteren.


Deze podcast zit boordevol inspiratie, inzicht en praktische tips voor jou als ondernemer. Er komen interviews aan bod met ondernemers, auteurs en andere experts op het gebied van ondernemen.


 

TAKEOFFANTWERP_ is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, in samenwerking met stad Antwerpen, UAntwerpen, KdG Hogeschool, AP Hogeschool, Antwerp Maritime Academy (HZS), Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en SINC. VLAIO ondersteunt dit ecosysteem. #jongondernemen 

 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page