top of page

Lauren zette al tijdens haar studies juwelenmerk Studio D’Anvers op de kaart


Achteraan in de kledingzaak van haar mama vestigde Lauren D’Anvers haar atelier en komen al haar creaties tot stand. Ze vult haar dagen met het maken van juwelen en adviseren van klanten bij hun aankoop. In diezelfde kledingzaak in de Volkstraat kan je namelijk ook al snuisterend haar hele aanbod ontdekken. Ze is er aanwezig van woensdag tot zondag en in tussentijd runt ze ook nog haar online business.


Maar natuurlijk zijn we enkele stappen overgeslagen want een goed draaiend juwelenmerk bouw je niet in 1,2,3 uit. Lauren haalde haar inspiratie bij haar familie, waar de ambacht al drie generaties lang werd doorgegeven. Ze ging regelmatig de sfeer opsnuiven in het atelier van haar mama en nonkel. Voor Lauren was het van jongs af al duidelijk wat haar toekomst zou brengen: ze zou in hun voetstappen treden en haar eigen juwelen op de markt brengen.


Vastberaden als ze was, wou ze haar jarenlange plannen na het afstuderen liefst meteen omzetten in de realiteit. Op advies van haar ouders behaalde ze eerst een diploma Grafisch Ontwerp aan de AP Hogeschool, zodat er altijd nog een plan B was. Dat plan B bleek niet nodig te zijn maar de skills die ze via deze opleiding opdeed, komen nu heel goed van pas. Lauren doet namelijk alles zelf: van het ontwerp tot het kiezen van de edelstenen en het maken van de juwelen. Ook de website, het grafisch ontwerp en de Instagrampagina behoren tot haar takenpakket.Hoe Instagram leidde tot dé grote sprong

Na haar studies aan AP, volgde ze een opleiding tot goudsmid bij Syntra. Zo leerde ze de kneepjes van het vak. Nog voor ze haar studies afrondde, verkocht ze als student-zelfstandige haar juwelen via Instagram. De vraag was groot en nog voor Lauren het goed en wel besefte, was Studio D’Anvers gelanceerd.


Na haar afstuderen volgde de grote sprong in het diepe: “Heel even twijfelde ik om Studio D’Anvers te combineren met een vaste job. Uiteindelijk nam mijn bedrijf al zo’n groot stuk van mijn tijd in beslag waardoor dit geen optie was. Ik geloofde erin, nam het risico en ik koos ervoor om volledig voor Studio D’Anvers te gaan. Tot op de dag van vandaag heb ik hier nog geen moment spijt van gehad.”


“Ruil al dat doemdenken in voor actie”

De overstap van student-zelfstandige naar een voltijdse zelfstandige activiteit brengt heel wat denkwerk en soms wat stress met zich mee: “Ondernemen als student kan je nog doen in een veilige omgeving, zonder al te veel kosten en risico’s. Van zodra je de stap zet naar volledige zelfstandigheid word je al snel geconfronteerd met het financiële plaatje en de vele verantwoordelijkheden.”


Verschillende mensen gaven haar het advies om te gaan voor de zekerheid van een vaste job. Anderzijds waren er ook veel mensen die in haar geloofden, die de kansen zagen in plaats van de risico’s en haar steeds gesteund hebben. Hoe Lauren nu terugblikt op het afgelopen anderhalf jaar:

“Ik ben vooral trots dat ik dagelijks kan doen wat ik graag doe. Het is een kinderdroom die uitkomt en waar ik met veel plezier aan verderbouw. Ik zou andere starters willen aanraden om al dat doemdenken in te ruilen voor actie! Durf die stap zetten, ook al is alles nog niet perfect. Je kan je bedrijf ook gaandeweg nog op punt zetten.”

 

BIJNA AFGESTUDEERD? ZELFSTANDIGE WORDEN?


Schrijf je dan zeker in voor onze gratis startersessies op woensdag 30 juni 2021.


Om jullie nog beter te begeleiden organiseren we dit jaar 2 specifieke sessies. ​Inschrijven voor deze sessies is verplicht en kan tot maandag 28 juni 2021. Let op, per sessie kunnen we 50 personen uitnodigen. Vol = vol.


SESSIE 1 : VAN STUDENT ZELFSTANDIGE NAAR ZELFSTANDIGE


SESSIE 2 : AFSTUDEREN EN STARTEN ALS ZELFSTANDIGEPOWERED BY:

 

Volg het verhaal van Lauren:

 


Comentários


bottom of page