top of page

Met de wilskracht van een topsporter doet Yanuka er alles aan om haar doel te bereiken

Yanuka doet wat velen niet durven: haar vaste job opgeven om terug te gaan studeren en haar droom waar te maken. Als Europees kampioene karate is Yanuka altijd al intens bezig geweest met sport. Toen ze na vier jaar het stilzitten dat gepaard gaat met een bureaujob beu was, draaide ze haar leven drastisch om. Ze zei haar werkgever en dus ook haar zekerheid vaarwel en kroop terug achter de schoolbanken voor een opleiding kinesitherapie. Dat ze de deelnemers van de startersessies een interessant verhaal kan vertellen, is dus wel zeker.


Van de schoolbanken naar haar eigen fitnessruimte, en terug

In haar vrije tijd begon ze met het geven van groepslessen. Na verloop van tijd maakte ze de overstap naar personal training. Een volgeboekte agenda zorgde ervoor dat ze haar administratieve job nog maar halftijds verderzette. Maar toch had Yanuka het gevoel nog niet helemaal te zijn waar ze had willen zijn: “Ik wist al heel snel dat ik niet heel mijn leven voor een groot bedrijf zou gaan werken. Ik wilde onafhankelijk zijn, zelf iets opbouwen. Hoe kan je dat beter doen dan met een eigen bedrijf?” Het is die gedrevenheid die ervoor zorgde dat ze op één dag tijd haar leven een nieuwe wending gaf. Ze nam ontslag en schreef zich in aan de Universiteit Antwerpen. Eindelijk kon ze doen wat ze al zo lang wou doen: nog meer te weten komen over de beweeglijkheid van het menselijk lichaam.


Studeren en ondernemen: pittig maar haalbaar

De combinatie van studeren en personal training geven is pittig maar haalbaar. Als topsporter heeft ze al bewezen iets in haar mars te hebben: “Het is niet gemakkelijk maar het moet ook niet altijd gemakkelijk gaan om iets te bereiken. Trainen voor een Europees kampioenschap karate doe je niet voor het geld, want dan kom je teleurgesteld terug thuis. Je doet het puur op wilskracht, om jezelf uit te dagen en je doelstelling te behalen. Met diezelfde ingesteldheid ben ik in dit avontuur gestapt.”


Timemanagement is voor Yanuka heel belangrijk. Tijdens de examens vraagt ze haar klanten in plaats van drie keer, twee keer een sessie te boeken. Ook het financiële aspect vormt een uitdaging. De lening voor haar woning blijft doorlopen en met studeren verdien je niets. Ze heeft geluk dat ze van haar hobby haar beroep maakt en dat het dus niet aanvoelt als werken. Zowel haar opleiding als personal training geven is voor haar geen opgave, het is alleen de combinatie van de twee die de uitdaging vormt.

Alsof dat nog niet voldoende is, brengt ze ook nog een eigen sportlabel voor vrouwen op de markt. Met haar webshop Nuka Sport wil ze mensen nog meer motiveren om te sporten en hoe kan dat beter dan met een mooie sportlegging?


Ze wil starters ervan overtuigen dat alle mogelijk is

Yanuka is student-zelfstandige, maar dan van een hele andere soort. Eentje die al geproefd heeft van het werkleven en uit ervaring spreekt. “In mijn opleiding werden we voorbereid om terecht te komen in een groot bedrijf. Daar is niets mis mee, maar als ik die ondernemersdrive eerder had meegekregen had ik er misschien ook al sneller iets mee gedaan. Ik wil met mijn deelname aan de startersessies studenten duidelijk maken dat er veel mogelijk is. Misschien kan ik voor studenten die twijfelen net dat extra duwtje in de rug zijn dat ervoor zorgt dat ze volop gaan voor hun droom.”


“Als Jessica Alba ooit aanklopt voor personal training zou ik geen nee zeggen”

In elk artikel laten we ook een andere partner of rolmodel aan het woord. Interieurdesigner Barbara Standaert is benieuwd naar welke persoon Yanuka in haar carrière absoluut eens wil coachen.

“Er zijn een aantal fitnessinfluencers naar wie ik opkijk. Maar als ik ze ooit tegenkom zou ik eerder van hen willen bijleren dan andersom. Voor mij maakt het niet uit of iemand bekend is of niet. Klanten die gemotiveerd zijn, maken voor mij het verschil. Iemand die er 100 procent voor gaat, daar krijg ik 200 procent van terug. Ik heb het geluk dat ik zo ook veel klanten heb. Maar als Jessica Alba ooit aanklopt voor personal training zou ik natuurlijk geen nee zeggen”, is wat Yanuka antwoordde.

Bekijk hier de blind date van Yanuka & Nathalie.

 

Studeer jij binnenkort af en ben je van plan om misschien op te starten als zelfstandige?


Schrijf je dan zeker in voor onze webinar rond afstuderen & opstarten op dinsdag 23 juni van 19u00 tot 21u00.

In 120 minuten kan jij al je vragen rond opstarten afvuren op onze experts. We sturen je zelfs alle informatie, brochures en goodies op per post!


 

Volg Yanuka haar verhaal

 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page