top of page

PROJECT_DUBBEL over de mogelijkheden van circulaire kledij


De manier waarop we onze kleding produceren en consumeren heeft een grote impact op de wereld. Er komt steeds meer aan het licht over de ongezonde en oneerlijke wijze waarop dat gebeurt. De tijden waarin met veel zorg en aandacht gestreefd werd naar een zo lang mogelijke levensduur van elk kledingstuk, liggen achter ons. Nochtans kunnen we daar volgens Andrea opnieuw van leren. Daarom richtte zij in 2019 project_dubbel op. 


Met project_dubbel onderzoekt Andrea de mogelijkheden om de productie en consumptie van kledij op een eerlijke en duurzame manier aan te pakken. De focus ligt op het verzamelen van afgedankt textiel waar ze unieke, multifunctionele kledingstukken van maakt. Bij project_dubbel kan je aankloppen met kledij die je niet meer draagt. Daarmee ontwerpt Andrea een nieuw, gepersonaliseerd kledingstuk waarbij je ook ineens een levenslange reparatie-garantie krijgt.


Naast het ontwerpen van kledij organiseert Andrea ook workshops en open ateliers om zoveel mogelijk kennis over kledingreparatie te verzamelen en te delen. Hergebruik en herwaardering staan daarbij centraal. Je pikt er nieuwe skills op om zelf kledij op te knappen, leert meer over textiel en kan je kennis delen met anderen.


Andrea nam in 2019 deel aan BAAS, waar haar visie evolueerde van idee tot concreet ondernemersplan en een eerste collectie unieke kledingstukken. Tijdens de sessies vond ze verbinding tussen haar liefde voor textiel en haar fascinatie voor het hergebruik van materialen. “Ik verhuisde in 2018 van Rotterdam naar Antwerpen. De BAAS SESSIES bleken heel nuttig voor mijn netwerk in Antwerpen. Via de contacten die ik daar gelegd heb, heb ik het afgelopen jaar kunnen deelnemen aan verschillende toffe projecten en samenwerkingen.’’


Het verbinden van mensen staat centraal bij project_dubbel, en dat is ook waar Andrea het komende jaar verder wil op inzetten: samenwerkingen aangaan met andere makers en disciplines om zo, samen met zoveel mogelijk mensen, de boodschap voor een meer duurzame en bewuste wereld uit te dragen.


---------------------

project_dubbel

circulaire mode 

BAAS 2019 - GEEN-IDEE
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page