top of page

Starten is spannend, wij maken het simpel!Acerta is een nationale HR-dienstengroep met een aanbod voor starters, zelfstandigen, KMO’s en grote ondernemingen. Bij hen kan je terecht voor hulp en advies bij het ondernemingsloket, het sociaal statuut, payroll, sociale wetgeving en HR consulting. Liesbet Desmedt, manager starters en zelfstandigen, loodst ons door alle voordelen die Acerta je biedt.


Liesbet: “De wereld vandaag verandert heel snel. Ondernemers, starters, zelfstandigen en boekhouders moeten sneller schakelen, sneller leren en zich sneller dan ooit vervolmaken om succesvol te kunnen zijn én blijven.” Acerta probeert zoveel mogelijk te ontzorgen, zodat alle klanten in elke fase van hun groeiproces maximaal kunnen inzetten op hun eigen kracht en die van hun medewerkers. “Wij halen daar ook het meeste energie uit. We beschouwen onze klanten als partners en willen voor hen een echte ruggensteun zijn”, verduidelijkt Liesbet. “Wij denken mee met hen en bouwen samen aan hun groei.”


Starten als ondernemer

Tijdens de starterssessies kwam vooral het luik van het sociaal verzekeringsfonds en het ondernemingsloket aan bod. Acerta is op dat vlak niet alleen de grootste speler op de markt, maar ook de goedkoopste. “Het feit dat we marktleider zijn, getuigt dat we heel wat kennis in huis hebben om een ondernemer vanaf de start te faciliteren, maar ook gedurende de hele loopbaan te ondersteunen,” zegt Liesbet trots.


Wanneer je start, zorgt Acerta ervoor dat al je administratie geregeld wordt. Je aansluiting als zelfstandige, inschrijving in de KBO, btw-activatie, vergunningen en verzekeringen … Zij zorgen ervoor dat deze formaliteiten achter de rug zijn, zodat jij als ondernemer van start kan gaan. Via het digitale dossier kan je eenvoudig je eigen gegevens raadplegen en wijzigingen doorgeven. Daarna kunnen ze je ook advies geven over wat je moet doen als je een eerste werknemer in dienst wil nemen, als het even minder gaat of nog beter als je zaak groeit. Liesbet: “We zijn er gedurende de hele loopbaan. We juichen al onze ondernemers toe vanaf de zijlijn!”Specifiek voor afstuderende ondernemers is de startersacademie. Dit zijn sessies waaraan startende ondernemers gratis aan kunnen deelnemen en die heel interessant zijn om te starten als ondernemer. Hier kan je leren wat je wettelijk verplicht bent om in orde te brengen, hoe je bepaalde zaken moet aanpakken … Deze sessies zijn zowel online als in scholen en zijn helemaal gratis zodat geïnteresseerde studenten goed geïnformeerd van start kunnen gaan. “We werken ook nauw samen met studentenverenigingen en beroepsorganisaties”, zegt Liesbet.


Ondernemen aanmoedigen

Acerta wil ondernemen aanmoedigen bij studenten. Liesbet legt uit: “Door dit vast op te nemen in het lessenpakket zal er meer kennis zijn bij de studenten en worden ze niet afgeschrikt van het statuut als zelfstandige. Onbekend is vaak onbemind. Nochtans is het statuut als zelfstandige de laatste jaren sterk geëvolueerd en zijn de verschillen met het statuut als loontrekkende steeds kleiner geworden. Acerta kan hierbij helpen op basis van gastcolleges, workshops, events … Maar ook oud-studenten die ondernemer zijn geworden en hun verhaal vertellen, zijn belangrijk. Zo kan iedereen leren van de ervaring van anderen.”


Wil je graag starten als ondernemer, maar weet je niet goed waar te beginnen? Ga zeker eens langs in een Acertakantoor of maak een afspraak online op afspraak.acerta.be. “Starten is spannend, maar wij maken het simpel!” lacht Liesbet.


Enkele interessante links

Alle info voor de startende zelfstandige is terug te vinden op ikwilstarten.be

Acerta zet ook bewust sterk in op het mentale welzijn van zelfstandigen. Alle info hierover kan je vinden op Zelfstandige zonder stress waar interessante content afgewisseld wordt met getuigenissen, een zelfscan en de mogelijkheid tot het deelnemen aan workshops.

Hier vind je nog een interessante blog met 10 tips voor starters: 10 tips voor startende zelfstandigen – Acerta


Neem contact op met Acerta via: https://www.acerta.be/nl/contact 

TAKEOFFANTWERP_ is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, in samenwerking met stad Antwerpen, UAntwerpen, KdG Hogeschool, AP Hogeschool, Antwerp Maritime Academy (HZS), Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, BAAS en SINC. VLAIO ondersteunt dit ecosysteem. #jongondernemen
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page