top of page

De zelfstandige ondersteunen: Sokayna van Acerta vertelt

STARTERSSESSIE 2024Sokayna Zaidani is klantconsulent bij Acerta en dat doet ze met hart en ziel. Ze geeft advies en begeleiding aan startende en gevorderde ondernemers. Dit doet ze voornamelijk op een administratieve manier: de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) in orde brengen, het btw-nummer aanvragen, de nodige vergunningen regelen … “Als mensen de knoop doorhakken om te ondernemen, helpen wij hen het succes te behalen dat ze voor ogen hebben.”


Acerta is een sociaal verzekeringsfonds. Ze zijn de grootste en de goedkoopste op de Belgische markt. Hun doel is starters, zelfstandigen en werkgevers volledig te ontzorgen. Dat start al helemaal bij het begin van de onderneming: “Starters hebben veel nuttige vragen. Hoe start ik? Welk type onderneming past bij mij? Over dat soort beslissingen moet je niet licht gaan,” vindt Sokayna. Bij Acerta helpen ze je bij het maken van deze keuzes. Ze bieden een uitgebreid pakket aan van diensten, verzekeringen op maat, eventueel juridische bijstand, loonberekeningen … “De beste experts zitten bij ons. Je moet dus nergens anders heen!” aldus Sokayna.Starten met Acerta


Voor Sokayna is iedere dag anders. “Alle types zelfstandigen krijgen we hier over de vloer. Actievelingen in de bouwsector of autohandel, mensen die aan de slag zijn als coach of therapeut, mensen die vrije beroepen uitoefenen, zelfstandigen in de horeca … Het is ongelooflijk boeiend om al die ondernemingsverhalen te horen,” vertelt Sokayna. Hoe verschillend de klanten van Sokayna ook zijn, de vragen die ze krijgt, zijn vaak dezelfde. Bij Acerta spelen ze hier handig op in met hun Starters academie. “Vaak weten mensen niet goed hoe ze moeten beginnen en denken ze dat het veel ingewikkelder is dan dat het eigenlijk is. Je goed informeren voor je start is dan de gulden regel. Daarom bieden we bij Acerta heel wat gratis tools aan, zoals een Netto Planner, of hebben we startersevents en seminars gericht op starters. Je kan zelfs kiezen voor 1-op-1-coaching. Als Acerta jouw sociaal verzekeringsfonds is, kan je niet zeggen dat je niet geïnformeerd bent!” lacht Sokayna.


Een samen-verhaal


Ondernemen brengt heel wat vragen en onzekerheden met zich mee. “Het is niet zonder risico’s,” geeft Sokayna toe, “maar je kan er wel voor zorgen dat je goed omringd en gesteund bent. We weten uit ervaring dat succes afhangt van een goede voorbereiding en een stevig netwerk. Zijn er vragen of zit je met een moeilijke situatie? Dan buigen we ons er samen over en zoeken we naar een oplossing.”


Acerta is via verschillende kanalen beschikbaar. Je kan online, telefonisch of op kantoor met hen afspreken. Met 26 vestigingen is er altijd wel eentje in jouw buurt. “Of je nu net begint of al even onderneemt: we willen je volledig ontzorgen in je reis naar succes. Dit doen we samen,” sluit Sokayna af.


“Omring jezelf met experten. Wilde je altijd je eigen baas zijn, maar weet je niet goed hoe? Vraag dan advies aan mensen die een kei zijn in hun vak: een accountant, een jurist ...”

- Gouden ondernemingstip van Sokayna💡 Verder lezen of luisteren?


Acerta heeft veel boeiend materiaal om jou als starter vlot op weg te helpen:


  • Hun magazine Ik wil starten, boordevol nuttige informatie en boekentips.

  • De podcast Ik wil starten, die veel waardevolle inzichten biedt van succesvolle ondernemers.

  • Zit je nog met veel vragen? Bekijk dan hun YouTubevideo’s met FAQ’s voor starters.

  • On it van Eline Goethals Dit boek is een praktisch werkboek, dus het is aan jou om erin te werken, te schrijven en te schrappen. Het zit vol handige tips om te starten met ondernemen. Ondernemerscoach Eline Goethals leert je alle vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te ondernemen. Getriggerd? Schrijf je dan gratis in voor haar workshop aan de Acerta Starters academie.

 

 

TAKEOFFANTWERP_ is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, in samenwerking met stad Antwerpen, UAntwerpen, KdG Hogeschool, AP Hogeschool, Antwerp Maritime Academy (HZS), Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en SINC. VLAIO ondersteunt dit ecosysteem. #jongondernemen
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page