Van pop-up koffiebar naar één van Antwerpens favoriete hotspots

Bijgewerkt: mei 26

Waar een passie voor koffie én voor ondernemen Yindra hebben gebracht

Dagelijks staat ze om zes uur op want om zeven uur staan de leveranciers aan de deur. Om acht uur maakt ze de keuken helemaal klaar om daarna een hele dag heerlijke gerechten en koffie te serveren. Zondag doet ze er nog een schepje bovenop en voorziet ze een overheerlijk brunchbuffet. Yindra Cox is amper 22 jaar en baat met heel veel passie de Maurice Bar uit in het centrum van Antwerpen.


Tijdens haar studies opende ze al een pop-up koffiebar en pikte ze regelmatig een event over ondernemerschap mee. Het was dus een kwestie van tijd voor ze zich aansloot als bestuurslid bij SINC. Koffie én ondernemen, dat is de combinatie waar Yindra het warm van krijgt. Toen ze via via in contact kwam met Véronique Leysen en meer te weten kwam over haar concept, twijfelde ze geen moment. Exact één week later was de deal rond en was Yindra helemaal klaar om de derde Maurice Bar op de kaart te zetten.

Over tegenslagen en doorzetten en vooral doen wat je graag doet

Of dit allemaal van een leien dakje ging? Nee. Het was zwoegen en zweten. De kapel waarin ze haar bar opende was namelijk aan een grondige renovatie toe. Het was een race tegen de klok. In oktober is ze gestart en in december wou ze de eerste klanten al ontvangen. “Ik leefde zo toe naar die deadline maar problemen met de vergunning zorgden voor vertraging. Een belangrijke tip: bij ondernemen komt ook heel wat papierwerk kijken. Je kan niet gewoon doen wat je wil en moet voor veel zaken een vergunning aanvragen. Hier gaat altijd wat tijd overheen, hou er rekening mee in je planning.”


Maar.. hard work pays off want het resultaat mag er zijn. Yindra is niet meer weg te denken uit haar prachtige kapel. Samen met het team van 18 mauricettes geeft ze er het beste van zichzelf. En met succes: er worden maandelijks meer dan 3 000 koffies gedronken en ook de brunches op zondag zijn een vaste waarde geworden. Als je er een tafeltje wil scoren, kan je er maar beter snel bij zijn.


Yindra's geheim? Hard werken, positief blijven en doorzetten. Maar wat volgens haar het allerbelangrijkste is: doe wat je graag doet. “Onderneem je alleen maar omdat je denkt dat je er rijk van gaat worden of om jezelf te bewijzen, dan hou je het niet vol. Dan is elke vroege ochtend en elk weekend dat je niet kan doorbrengen met vrienden en familie er al snel te veel aan.”


Tijd om al het advies dat ik kreeg door te geven aan anderen

Zelf ervaarde Yindra als geen ander dat je met een krachtig netwerk een springplank creëert om stappen te zetten in het ondernemerschap: “Ik weet hoe belangrijk het is om te kunnen terugvallen op anderen. Als starter kan je wel eens het gevoel krijgen dat je er helemaal alleen voor staat. Initiatieven als de startersessies maken duidelijk dat veel mensen een handje willen helpen. En daarom neem ik ook maar al te graag deel aan dit initiatief.”


Over creatief zijn in tijden van crisis

Een andere partner uit de reeks krijgt de kans om het interview af te sluiten met een interessante vraag. Deze keer is het de beurt Nathalie Put van SBB: “De coronacrisis heeft een grote impact op heel wat ondernemers. Ook de Maurice Bar ontsnapt hier niet aan. Heb jij je zaak een twist gegeven om in deze periode toch nog business te kunnen doen?” Yindra: “Wij leveren in het weekend een brunch aan huis en zijn gestart met een take-away service. Klanten die Maurice niet langer kunnen missen, zijn heel enthousiast en wij doen niets liever dan ze te verwennen met al dat lekkers.


Bekijk hier de blind date van Yindra & Marc.

Studeer jij binnenkort af en ben je van plan om misschien op te starten als zelfstandige?


Schrijf je dan zeker in voor onze webinar rond afstuderen & opstarten op dinsdag 23 juni van 19u00 tot 21u00.

In 120 minuten kan jij al je vragen rond opstarten afvuren op onze experts. We sturen je zelfs alle informatie, brochures en goodies op per post!


REGISTREREN: https://www.takeoffantwerp.be/starten

Volg Yindra's verhaal


547 keer bekeken

TAKEOFFANTWERP is sinds 2014 een werking én een plek waar studenten hun ondernemingsvaardigheden kunnen ontwikkelen. 

Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (Universiteit Antwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Hogere Zeevaartschool Antwerpen en Karel de Grote Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en SINC.

TAKEOFFANTWERP

PARTNERS

KERNACTIVITEITEN

INFORMATIE