Feesten/evenementen organiseren in 10 stappen

Wil je graag iets organiseren in de stad? Wij zetten hieronder 10 praktische en waardevolle tips op een rij. (Psst, onderaan vind je nog een bonustip)


1. Locatie kiezen


2. Materiaal huren

Op deze website vind je een overzicht van alle soorten materiaal die je nodig zou kunnen hebben.

Gelukkig kun je heel veel materiaal ook huren of lenen:


3. Muziek spelen


Denk je aan een evenement, dan denk je automatisch aan muziek. Vergeet niet dat muziek afspelen op je evenement ook met voorwaarden komt. Klik op onderstaande links om er meer over te weten te komen:


4. Verzekeringen

Aan het organiseren van een evenement zijn onvermijdelijk risico’s verbonden. Om de gevolgen hiervan zo veel mogelijk te beperken, is het belangrijk dat je je verzekert voor de juiste zaken.

Informeer je daarom zeker even over volgende zaken:

5. Vrijwilligers en artiesten

Sinds 2006 is er een wettelijk vrijwilligersstatuut dat vrijwilligers beschermt zonder al te veel administratieve lasten voor de organisaties. Meer info over het statuut vind je in deze PDF van het vrijwilligersweb. Verder geeft ook de website over de vrijwilligerswetgeving je meer uitleg.

Wil je je artiesten vergoeden? Op deze pagina staan alle mogelijkheden netjes op een rij.

Sinds 1 januari is het platform artist@work gelanceerd. Kunstenaars zijn vanaf heden verplicht een kunstenaarskaart te hebben en te werken via het platform. Als organisator ben je verplicht die kunstenaarskaart op te vragen als je werkt via de kleine vergoedingsregeling (KVR).


Andere interessante pagina’s: