top of page

INTERVIEW_ studio Nextup

Nick (21) heeft grafische en digitale media gestudeerd. Vanuit zijn studies is hij gegroeid naar jonge ondernemer en beheert hij het bedrijf studio Nextup. Bij hem kan je eerst een website laten ontwerpen alvorens je het koopt.


BAAS_ Dag Nick! Vertel eens wat meer over jezelf en je persoonlijke ambities.

Ik heb heel mijn leven gesport en heb deze interesse doorgetrokken naar mijn studies. De ambitie om iets met sport te doen is altijd groot geweest. Ik dacht altijd om sportcoach te worden maar uiteindelijk heb ik besloten om de sportliefde te houden voor mijn vrije tijd en plezier. Ik begon na te denken en ben gaan kijken naar wat ik als job kon gaan doen. Naast de sport heb ik ook altijd graag met design bezig geweest zoals photoshop en grafische vormgeving. Verder heb ik altijd willen ondernemen en keek ik op naar mensen als Gary Vee en andere succesvolle ondernemers. Zo ben ik verschillende boeken beginnen lezen en ben ik me gaan verdiepen in het ondernemerschap.


BAAS_ Welke boeken kan jij zoal aanraden?

Getting things done van David Allen heeft me echt al veel geholpen. Kort gezegd: Het gaat over hoe je dingen kunt klaarkrijgen: Je brein is niet gemaakt om al jouw ideeën en hersenspinsels bij te houden. Ondernemende denkers zitten met superveel gedachten, je moet dat neerschrijven zodat je minder stress hebt en daarop kunt inspelen. Het gaat ook over hoe je systemen kunt opzetten om je productiviteit op punt te zetten.


BAAS_ Hoe ben je bij BAAS terechtgekomen?

Door te vragen aan leerkrachten of ze tips hebben voor jonge ondernemers en op deze manier ben ik jullie beginnen volgen op instagram. Ook via kennissen bij TakeOff Antwerpen zelf.


BAAS_ Hoe is jouw interesse om te ondernemen ontstaan?

Ik denk al heel vroeg door social media. Vooral via Instagram & Youtube-video’s. Ik kreeg steeds advertenties over hoe je snel rijk kunt worden en dat intrigeerde mij.


BAAS_ Wat zijn jouw huidige acitiviteiten?

Ik ben net begonnen met “studio Nextup”: Een bedrijf dat websites maakt voor bedrijven en organisaties. Mijn doel is om zo specifiek mogelijk te werken. Het liefst voor personal trainiers, fysiotherapeuten,... Dit sluit allemaal weer aan op de sportwereld. Het moet een uniek concept zijn: Je laat je website eerst bij mij designen, dan laat ik het zien en dan kies je pas of je het wilt kopen of niet. Het concept zoals in een gewone winkel: bekijk uw website voor u hem koopt. In een winkel kan je rustig bekijken wat je aankoopt, waarom zou dit bij een website anders moeten zijn? We willen dat je 100% tevreden bent van je toekomstige website voor je een beslissing moet maken.


BAAS_ Hoe heb je daar een verdienmodel in?

Ik heb tot nu toe altijd op voorhand al via via een overeenkomst gemaakt dat ik de website zal maken via een introductie gesprek en offerte. Dan werk ik meer zoals een traditioneel bedrijf en is het gratis ontwerp mijn eerste stap van het proces en vrijblijvend. Het is een extra gevoel van veiligheid waardoor de klant altijd kan weggaan of een nieuw ontwerp kan aanvragen, zie het als een 100% geld terug indien je niet tevreden bent garantie. Het concept van mijn website is voor leads te generen via een grote outreach en goede marketing. Dat proces ben ik nog aan aan het sleutelen en moet ik nog veel aan werken en voor leren

voor dit te optimaliseren. Het is dus wel zo dat iedereen kan weggaan en daar zitten geen kosten aan vast voor mij. Ik loop dus altijd het risico dat mensen kunnen weggaan en ik NIETS verdien, maar daar leer ik dan wel van.. Ik steek ongeveer 1 à 2u werk in een eerste homepagina ontwerp op voorhand voor mensen mee van hun sokken te blazen. Ik geloof dat ik grafisch sterk ben en snel werk door een efficiënte manier van websites te ontwikkelen met premium template kits die ik aanpas. Het concept speelt ook heel hard in op "wederkerigheid". Mensen willen vaak iets terug doen als ze iets krijgen. Het draait bij mij dus allemaal om het optimaliseren van het sales en design proces voor het de klant zo makkelijk mogelijk te maken en zoveel mogelijk leads te krijgen. Daarna als je het ontwerp mooi vind. werk ik op deze moment met een vaste projectprijs van gemiddeld tussen €500 en €2500. De maandelijkse onderhoudsplannen bedragen gemiddeld €25 tot €45. Later ga ik hier ook nog plannen aan toevoegen voor bedrijven die liever op lange termijn afbetalen.


BAAS_ Welke apps op je smartphone zijn onmisbaar oor jou?

De heel standaard applicatie “notities”. Ik schrijf alles meteen neer op de juiste plek. Dit heb ik geleerd uit dat boek waar ik het daarnet over had (lacht). Ook de app “Calendly” is onmisbaar voor mij. Deze gebruik ik voor meetings te in te plannen zodat ik niet over en weer moet blijven mailen. Daarnaast is Figma een app meer bekend bij designers. Deze wordt gebruikt om websites te ontwerpen en heeft een soort van whiteboard waar je alles in kunt doen.


BAAS_ Heb je jezelf beter leren kennen door het ondernemen?

Ja zeker en vast. Het is een echte uitdaging voor een ondernemer om te zien of je wel echt productief werkt. Ik wil enkel dingen doen die mij boeien en waar ik elke dag warm van word. Wanneer je iets doet dat je niet leuk vindt gaat dat toch niet werken.


BAAS_ Welke plannen heb je op lange termijn?

Op dit moment ben ik heel erg op korte termijn aan het denken (lacht). Ik wil een service uitbouwen waar ik zelf dagelijks graag met bezig ben. Ik wil dat heel breed houden. Met studio nextup hoop ik dat het zo lang mogelijk blijft duren zodat ik op deze manier ook mensen kan verbinden en dat er een

community uitgebouwd kan worden.


BAAS_ Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Dan ga ik wederom verwijzen naar Gary Vee: “patience”. Hij zegt altijd: “Microspeed op korte termijn, met andere woorden hard werken maar op lange termijn begrijpen dat je nog veel tijd hebt om zaken te verwezenlijken. Hij is op 34-jarige leeftijd gestopt met zijn business en dan weer een andere begonnen. Besef dat je tijd hebt. Steve Jobs heeft bijvoorbeeld ook al meerdere ondernemingen gehad.


BAAS_ Moet een ondernemer voor jou een bepaalde skill hebben?

Je moet als ondernemer enorm veel skills hebben . Het belangrijkste is dat je goesting hebt in wat je doet en dat je problemen kunt laten schieten. Probleemoplossend denken.


BAAS_ Welke skills uit jouw studies neem je mee naar het ondernemen?

De belangrijkste van allemaal is voldoende researsch doen. Met grafisch design moet je daar zeker de nadruk op leggen.


BAAS_ Heb je zelf nog tips & tricks voor andere twijfelaars?

Online heb je echt duizenden tips. Maar wat ik heb gedaan is een documentje opgemaakt van “wie ben ik” met motieven, doelen, waarden, normen, ... En telkens als ik tips krijg van mensen dan plaats ik dat erbij. Graag wil ik afsluiten met: “Doe wat je graag doet! Zorg dat je iets doet waar je graag mee bezig bent.”


INSTAGRAM_ studio Nextup

WEBSITE_ studio Nextup

 

TAKEOFFANTWERP_ is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, in samenwerking met stad Antwerpen, UAntwerpen, KdG Hogeschool, AP Hogeschool, Antwerp Maritime Academy (HZS), Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en SINC. VLAIO ondersteunt dit ecosysteem. #jongondernemen


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page