top of page

INTERVIEW_ The Color Gold


Michelle Horsten is studente Juwelier-Goudsmid en heeft ondertussen al haar eigen merk “The Color Gold” waarbij ze vooral met sieraden en edelstenen werkt.


BAAS_ Dag Michelle! Vertel eens, wie ben jij en met wat ben je allemaal bezig?

Ik ben Michelle, ondernemer van “The Color Gold” sieraden en edelstenen. Ik kom oorspronkelijk uit Noord-Brabant in Nederland maar woon ondertussen al 20 jaar in België. Wonen doe ik in het hartje van Antwerpen, waar ik ontzettend graag woon én de ideale plek is om te ondernemen! Ik ga met plezier naar mijn opleiding Juwelier-Goudsmid om mijn skills bij te schaven. Momenteel ben ik bezig met het uitwerken van de najaarscollectie die er aan komt. Dit is voornamelijk sieraden maken, fotoshoots houden, promoties regelen en verkopen op markten. Ik zit boordevol met nieuwe ideeën hiervoor dus dit houd mij lekker bezig.


BAAS_ Hoe is jouw onderneming ontstaan?

Ik heb een hele grote liefde voor edelstenen (dit is een understatement) en draag ze dagelijks! Vroeger stopte ik vaak een paar losse stenen in mijn broekzak, hing ik er aan een touwtje om mijn nek of stopte er zelfs in mijn schoen (niet zo comfortabel) omdat ik ze persé bij me wou dragen. Toen ik voor mijn moeder op zoek was naar een origineel verjaardagscadeau wou ik zelf oorbellen maken met een labradoriet-steen er aan. Na wat proberen was het een creatieve set oorbellen geworden. Ik vond het zo leuk om zelf combinaties te creëren met edelstenen dat ik sindsdien nooit meer ben gestopt! Ik dacht: “hé, waarom doe ik dit niet elke dag?” In de meeste kristallenwinkels kon ik alleen dezelfde modellen van sieraden in combinatie met edelstenen vinden en die vond ik soms wat ouderwets of gelijkend. Zo is mijn idee om zelf een sieradenlijn te starten ontstaan. Mijn doel is om sieraden te maken die draagbaar en licht zijn, en de schoonheid van de edelsteen benadrukken.


BAAS_ Waar staat jouw onderneming vandaag de dag?

Vanaf de start tot nu heb ik flink wat stappen vooruit gezet. Ik ben erg kleinschalig begonnen en ondertussen blijft mijn onderneming elke dag meer en meer groeien. Mijn technische vaardigheden verbeteren steeds en mijn zakelijke kennis ook. Dus ik groei zelf ook steeds, samen met mijn onderneming!


BAAS_ Vond je het moeilijk om de sprong te wagen? Ik vond het enorm spannend in het begin en dat is het nog steeds! Maar ik heb geen seconde getwijfeld of spijt gehad!


BAAS_ Zijn er zaken die je achteraf bekeken anders had gedaan? Ja hoor; sneller hulp vragen aan anderen en niet alles alleen willen doen! Ik ben nogal een plantrekker dus deed alles in het begin alleen. Nu vraag ik veel sneller advies aan andere ondernemers, experts en mensen om mij heen om bij te springen.


BAAS_ Welke studies heb je allemaal gevolgd? Ik heb een jaar Communicatiemanagement gevolgd en Opleidings-en Onderwijswetenschapppen. In mijn bachelor Leerkracht P.O. (kunst) en Biologie kon ik veel meer mijn creativiteit kwijt. Daarna ben ik nog de opleiding Goudsmid er gaan volgen, waar ik nog steeds mee bezig ben. Hier heb ik zeker vaardigheden en kennis uit kunnen overdragen naar mijn zaak. Uiteindelijk neem je toch meer info mee uit opleidingen dan je denkt! Ik zit nu in mijn afstudeerjaar van Juwelier- Goudsmid en vind het jammer dat de opleiding na 4 jaar afgelopen is. Dus ik ben al op zoek naar vervolgopleidingen om te volgen. Qua technieken valt er zo ontzettend veel te leren!


BAAS_ Wat vind je het leukste aan het ondernemen? De uitdaging en het leerproces. Ik vind ondernemen erg leuk omdat er zo veel groeimogelijkheden zijn en ook pit vraagt. Dit is wel iets wat ik graag heb.


BAAS_ Wat vind je minder leuk?

Administratief werk. Ik ben veel liever creatief bezig. Helaas is administratie bijhouden en goed uitwerken essentieel bij een onderneming! Veel mensen onderschatten dit maar het zorgt er wel voor of je zaak verder gezond kan groeien of niet. Ik drink gewoon extra veel koffie en zet me achter een hoop papierwerk met wat muziek om me er door te werken én dat helpt (lacht)!


BAAS_ Welke apps op je smartphone zijn onmisbaar?

Fastbudget om je zakelijke inkomsten en uitgaven te tracken. Sumup voor betalingstransacties en Canva uiteraard!


BAAS_ Heb je ooit inspiratie gehaald uit podcasts?

Als je een flinke motivatieboost nodig hebt raad ik je aan om naar “Your World Within”-Best Motivational Speeches te luisteren. Instant kippenvel moment. The Product Boss Podcast: twee dames uit Amerika die tips en plannen geven om producten te verkopen. Van Marketing strategieën tot mindset and selling. Erg handig om je zaak te verbeteren.


BAAS_ Probeer je op een manier jezelf nog meer uit te dagen?

Ik probeer mijzelf elke dag uit te dagen en grenzen te verleggen. Ik probeer graag nieuwe technieken uit en push mezelf om stappen te nemen die eerst spannend lijken. Zoals deze week nog: momenteel werk ik vooral met zilver maar ik heb mijzelf (op aandringen van mijn vakdocent) gepusht om in het goud een ring te maken. Weer een stap vooruit om het materiaal en zijn mogelijkheden te ontdekken!


BAAS_ Waar zie jij jezelf staan over 5 jaar?

Met veel plezier aan het werk achter mijn werkbank in mijn eigen atelier!


BAAS_ Werk je samen met partners?

Mijn collectie is sinds kort te koop bij “Dreamlab” in hartje Antwerpen. De oprichter hiervan, Steven Debus, is ook een creatieve ondernemer in hart en nieren. Dat voel je al als je Dreamlab binnenstapt. Zo heeft hij een concept store opgericht om de dromen van jonge ondernemers waar te maken. Hij heeft mij ook erg geholpen met tips om mijn displays te verbeteren en inzichten te geven in de verkoop. Erg fijn om met hem samen te werken!


BAAS_ Welke skills moet voor jou een ondernemer hebben?

Doorzettingsvermogen en flexibiliteit. Elke dag is weer een andere uitdaging en het is wel fijn om hier met een open mindset mee om te gaan.


BAAS_ Wat is het eerste dat je doet als je opstaat? Hoe ziet een gemiddelde dag eruit?

Een heerlijk kopje koffie zetten en muziek draaien. Ik haal veel motivatie en inspiratie uit muziek dus mijn boxen staan bijna de hele dag op repeat met mijn favoriete playlists. Vooral als ik achter mijn werkbank bezig ben: dan vergeet ik snel de tijd omdat ik zo in de “flow” zit.BAAS_ Kom je zelf uit een ondernemersfamilie?

Ik kom uit een vrij creatieve familie. Mijn moeder heeft een eigen coaching- en healingpraktijk waar ze mensen ondersteunt in hun carrière, levenspad en creatief les geeft. Zij is echt mijn “go-to” person voor advies. Mijn oudste zus Bregje is fulltime kunstenares waar ik erg naar opkijk. Mijn drie andere zussen zijn ook creatief bezig op hun manier en hebben ook net zo’n ondernemingsdrang, dus ik ben erg benieuwd wat de toekomst brengt! Misschien een gaaf project waarin we onze talenten kunnen verenigen?


BAAS_ Heb je jezelf beter leren kennen door het ondernemen?

Zeker weten! En ik leer mezelf nog steeds elke dag beter kennen in het proces. Maar dat is wat ondernemen ook uitdagend en interessant maakt vind ik!


BAAS_ Waar droom je van voor de toekomst?

Ik ben aan het plannen om een eigen atelier/winkel op te starten maar wat ik ook leuk vind is om andere ondernemers te stimuleren en inspireren om hun weg te zoeken. Misschien een combinatie van beide?


BAAS_ Kijk je op naar bepaalde personen?

Ik kijk erg op naar de goudsmid Natasha Libelle. Zij maakt heel kleurrijke, fijne en feeërieke sieraden. Door haar Instagram-account kan ik blijven scrollen en dromen.


BAAS_ Welke goede raad heb je voor jonge mensen die aan het begin van hun ondernemerscarrière staan? Maak een klein begin en groei hieruit verder. Niet alles hoeft perfect getimed of tot in de puntjes uitgedokterd te zijn. “The perfect time is now!”.


BAAS_ Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Goed geschuurd is half gepolijst”. Dat is zowat het mantra dat we uit de opleiding edelsmeden meekrijgen. En dit klopt inderdaad, zo voorkom je veel opknapwerk en tijdverlies achteraf.


BAAS_ Heb jij een quote waarmee je jezelf identificeert?

“Life is too short to wear boring jewelry”.


INSTAGRAM_ The Color Gold

 

TAKEOFFANTWERP_ is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, in samenwerking met stad Antwerpen, UAntwerpen, KdG Hogeschool, AP Hogeschool, Antwerp Maritime Academy (HZS), Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en SINC. VLAIO ondersteunt dit ecosysteem. #jongondernemen
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page