top of page

INTERVIEW_Plot TwistSimon (25) heeft een hart voor jongeren: hij organiseert feesten voor studenten en lanceerde in november 2021 zijn eigen ontwikkelde drankspel applicatie “Plot Twist”. De app is gratis te downloaden in de Appstore of via Google Play.


BAAS_ Hoi Simon! Laten we beginnen bij het begin: hoe ben je op het idee gekomen om een drankspelapplicatie te gaan ontwikkelen?

Met mijn vrienden heb ik heel veel drankspellen gespeeld. Na drie jaar dezelfde applicaties te spelen waren mijn vrienden en ik daarop uitgekeken en was er geen andere versie of spelvorm te vinden. Onder het motto “alles wat je zelf doet, doe je beter” heb ik zelf eentje ontwikkeld.


BAAS_ That’s the spirit! Hoe ben je er vervolgens aan begonnen?

Ik zat eigenlijk vol ondernemingsplannen, maar had moeite met het vasthouden aan één enkel idee. Oorspronkelijk wilde ik iets doen met muziekevenementen, maar door corona liep dit plan spaak. Ik besloot om een traject bij BAAS te volgen. De ondernemerssessies van BAAS zorgde ervoor dat ik mijn uitstelgedrag achterwege liet zodat ik me kon concentreren op één ondernemingsidee: de applicatie. Ook het systematisch samenkomen en stapsgewijs leren in je proces zijn voor mij heel nuttig geweest.


BAAS_ Waar staat jouw onderneming vandaag de dag?

We zijn nog enkele maanden verdergegaan met de applicatie, maar mits corona gedaan was en ik ook al bestaande succesvolle muziekevenementen had, is de applicatie even aan de kant geschoven. Het is moeilijk om de balans te vinden tussen de verschillende projecten, je werk en privé. Desalniettemin heb ik twee uitverkochte muziekevenementen georganiseerd voor 2500 man, verdeeld over vier zalen. Die verschenen zelfs in het nieuws en de krant, wat op zijn beurt een serieuze meerwaarde zal zijn voor de drankspel applicatie!

Ik ben uiteindelijk ook met één van mijn twee halftijdse jobs gestopt om meer tijd te hebben voor mijn eigen projecten. Zo kon ik ook instappen in het co-working programma van BAAS en mijn muziekevenementen terug op poten zetten.


BAAS_ Wat was in jouw ondernemerstraject tot nu toe de grootste uitdaging?

De grootste uitdaging, waar ik tot op de dag van vandaag nog altijd mee struggle, is mij concentreren op één project en daarin doorzetten. Het heeft mij zeker een halfjaar geduurd om niet elke week met een nieuw project en nieuw idee te willen beginnen. Stap voor stap leren werken, jezelf overtuigen om door alle minder creatieve dingen te gaan (en dus niet te veel tegelijkertijd willen doen), is voor mij het moeilijkste.


BAAS_ Wat zou je achteraf bekeken anders hebben aangepakt?

Programma’s, workshops of partners zoeken die je helpen bij het concentreren en zelfstandig werken. Het is niet omdat je je eigen baas bent dat je niet in een programma kan stappen met andere eigen bazen. Of manieren kan zoeken zoals wekelijkse afspraken met anderen om elkaar te stimuleren in elkaars doel. Mijn koppigheid van alles zelf te willen doen hoeft daarom niet altijd de beste optie te zijn (lacht).


BAAS_ Welke van je talenten komen het best van pas als ondernemer?

Altijd sympathiek en authentiek zijn. Door jezelf aan te leren om altijd iedereen gedag te zeggen en oprecht geïnteresseerd te zijn maakt het dat het mij geen moeite kost wanneer ik met vragen zit of mensen zoek om iets uit te testen. Daarnaast bouw je op deze manier je eigen netwerk en mensenkennis verder uit. Ook vind ik het als ondernemer belangrijk om creatief en marketing-gericht te zijn. Wanneer je creatief bent kan je veel bereiken. Als je daarnaast ook veel mensenkennis hebt kan je veel gerichter werken en je creativiteit met een marketingblik combineren.


BAAS_ Wat is voor jou de definitie van ondernemerschap?

De kans om op een niet opgelegde manier je geld in deze maatschappij te verdienen. Waarbij alles wat je doet volledig aan jezelf te danken is, en op zijn beurt meer voldoening en mogelijkheden met zich meebrengt.


BAAS_ Wat is het eerste dat je doet als je opstaat? Hoe ziet een gemiddelde dag eruit?

Een glas water drinken, douchen, iets eten en dan niet te lang wachten met aan de slag te gaan om alert te blijven. Ik heb een tijdje om de twee dagen, na een glas water te drinken, 20 minuten gaan lopen en moet wel zeggen dat dat een enorme meerwaarde was! Je voelt je veel frisser en alerter voor de rest van de dag.


BAAS_ Kom je zelf uit een ondernemersfamilie?

Neen, eerder het tegenovergestelde. Het was juist omdat mijn moeder nauwelijks iets ondernam dat ik getriggerd werd zelf dingen te organiseren (lacht).


BAAS_ Heb je jezelf beter leren kennen door het ondernemen?

Absoluut! Dat vind ik er zelf het mooie, maar ook soms vermoeiende aan. Om te groeien in mijn onderneming ontdek ik telkens opnieuw waar ik nog in moet groeien als persoon. In mijn opzicht gaat dat gemakkelijk hand in hand.


BAAS_ Waar droom je van voor de toekomst?

Als kind was ik al een uitvinder, het liefst zou ik ook de rest van mijn carrière concepten bedenken en ontwikkelen voor de entertainment sector. Mijn doel is om evenementen met entertainment te combineren en daar ook mijn boterham mee te verdienen. Op een dag wil ik niets anders meer doen dan zaken uitvinden waar mensen plezier aan hebben.


BAAS_ Kijk je op naar bepaalde personen?

Ja, een aantal zelfs! Peter de Cuypere op vlak van evenementen. Hij gaf een van de eerste workshops waarbij ik een geniaal creatief man hoorde spreken. Ik zag dat succesvolle mensen absoluut niet per se saaie zakenmannen, maar even goed wat prettig gestoorde creatievelingen, kunnen zijn. Ook naar Wouter Torfs kijk ik sinds kort op. Een mooi voorbeeld van een zeer succesvolle zakenman waarbij hij je toch het idee geeft dat niet alle top lui geldbeluste wolven zijn. En om af te sluiten: Michael Jordan. In de serie “The Last Dance” heeft hij mij enorm geïnspireerd op vlak van doorzettingsvermogen en persoonlijkheid.


BAAS_ Heb jij een gouden tip voor mensen die van passie hun beroep willen maken?

Praat en visualiseer zoveel mogelijk over wat er in je hoofd zit. Teken en schrijf hoe jouw onderneming er moet uitzien en hang het boven je bed. Vraag aan mensen achter hun passies, en probeer zoveel mogelijk ook over de jouwe te vertellen. Hoe meer je erover praat en het visualiseert, hoe concreter het begint te worden. Dit is een training op zich. Wanneer je passie bijvoorbeeld tekenen is en je maar twee keer per jaar er tijd in steekt, dan geef je het vuur van je passie niet veel kans om groter te worden.


BAAS_ Heb jij een quote of motto waarmee je jezelf identificeert?

Groeien op elk vlak is het meest boeiendste dat je jezelf tot in de oneindigheid kan aanleren.


INSTAGRAM_ Spitsuur


 

TAKEOFFANTWERP_ is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, in samenwerking met stad Antwerpen, UAntwerpen, KdG Hogeschool, AP Hogeschool, Antwerp Maritime Academy (HZS), Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en SINC. VLAIO ondersteunt dit ecosysteem. #jongondernemen0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page