top of page

TAKEOFFANTWERP LIVE_ 2023Ready for take off! Op 17 oktober 2023 zette muziekcentrum Trix haar deuren open voor het grootse KICKOFF evenement TAKEOFFANTWERP LIVE. Zo’n 700 bezoekers trapten samen het nieuwe ondernemende academiejaar af en lieten zich omverblazen door het ondernemende jong geweld. Antwerpen heeft duidelijk wat te bieden aan jonge ondernemers!


De scheldestad telt jaar na jaar meer ondernemende studenten. De teller staat vandaag op 1250. Jawel! Jongeren bekijken ondernemerschap steeds vaker als een realistische carrièrekeuze. Studenten krijgen de smaak van het ondernemen te pakken tijdens hun studies, maar de helft gaat er ook na hun opleiding mee verder, in de meeste gevallen zelfs in hoofdberoep. En dat was op 17 oktober duidelijk! Dat is natuurlijk mede mogelijk gemaakt door de verschillende organisaties waar ze studeren: KdG Hogeschool, AP Hogeschool, UAntwerpen, Antwerp Maritime Academy (HZS) … en natuurlijk ook de stad die dit allemaal een plek biedt: stad Antwerpen.De dag werd al straf ingezet met een artistieke toon: de Culture Talks vulden een boeiend namiddagprogramma op maat van studenten in de creatieve en culturele sector. Cultuurloket loodste hen door de verschillende juridische en financiele mogelijkheden en Veerle Janssens zette tijdens een gezellig sofagesprek de subsidiemogelijkheden voor jong artistiek talent in Antwerpen in de kijker. Van muzikanten tot beeldende kunstenaars tot decorbouwers, ieder van hen werd gemotiveerd en geïnformeerd!


Vanaf de vroege avond stroomde het muziekcentrum al snel vol voor tal van workshops. Studenten konden in de verschillende zalen, repetitieruimtes, café’s… van Trix terecht om bij te leren en hun onderneming of idee te professionaliseren. Marketing, Design Thinking, Prijszetting, Startup Essentials… voor elke vraag konden studenten bij een workhsop terecht. Ook het welzijn van student-ondernemers kreeg extra aandacht. Workshops als Nobody’s Perfect of Beheerst je werk jou? herinnerde de studenten aan een gezonde work-life balans.


Live talkshow op TAKEOFFANTWERP LIVE 2023

Na twee rondes met workshops verzamelde iedereen samen in de grote zaal van Trix voor een straffe live talkshow om samen af te tellen voor het nieuwe ondernemende academiejaar. En dat gebeurde met veel spektakel! Op dit moment was het ondertussen al duidelijk: Antwerpen kan zich wel degelijk op de kaart zetten met haar (zeer) jong en gedreven ondernemerstalent! 4 student-ondernemers, een jonge accountant bij SBB Accountants & Adviseurs en 2 vertegenwoordigers van studentenorganisaties bliezen de zaal omver.


Klaargestoomd en opgezweept werd de zaal losgelaten op de showcase met student-ondernemers. Bezoekers konden kennismaken met zo’n twintig starters, die zich elk met een eigen booth kwamen voorstellen. Er werd erop los genetwerkt!


Benieuwd naar deze jonge ondernemers? Hier vind je ze terug.Ook de internationale studenten in Antwerpen werden niet vergeten. Naast enkele engelstalige workshops, konden ook zij van een live talkshow genieten die uit de doeken deed wat Antwerpen te bieden heeft aan jonge internationale studenten.

______________________


TAKEOFFANTWERP_ is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, in samenwerking met stad Antwerpen, UAntwerpen, KdG Hogeschool, AP Hogeschool, Antwerp Maritime Academy (HZS), Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en SINC. VLAIO ondersteunt dit ecosysteem. #jongondernemen


Logo's VLAIO en TAKEOFFANTWERP


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page