top of page

TRY-OUT area : Jonge ondernemers gaan B2B


Antwerpen telt heel wat jonge ondernemers. Vanuit TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE brengen we hen ook in contact met het bruisende Antwerpse zakenleven. Tijdens een KBC-netwerkevent werden 3 projecten voor de leeuwen geworpen. De avond stond in het teken van topsport en ondernemen. Uiteraard konden ze rekenen op de support van TAKEOFFANTWERP. Ook Vlaams minister voor economie, innovatie, werk en sport, Philippe Muyters kwam supporteren.

Team Velusta bestaat uit vier ondernemende studenten, die ook wielerfanaten zijn. Met hun idee pakken ze een jarenlang gekend probleem aan door wielrenners beter te beschermen tegen valpartijen. Om dit te realiseren ontwikkelden ze de Velusta Protection Patch. Deze patch wordt aan de zijkant van het heupbeen op de koersbroek gekleefd en reduceert bij een val de schaafwonden op de heup tot een minimum.

Sportpret organiseert activiteiten tijdens de schoolvakanties en schooljaar voor kinderen die opgroeien in een kwetsbare situatie. Zo zijn er tijdens de paasvakantie en zomervakantie sportnamiddagen voor kinderen in armoede en tijdens het schooljaar biedt het een naschools sportaanbod aan in scholen waar de armoedecijfers hoog liggen.

VITATWORK is een dynamische onderneming die organisaties productiever maakt en ziektedagen vermindert door implementatie van een bewegingsbeleid op maat van elke organisatie. Dit doen ze aan de hand van workshops, fitheidsmetingen, coaching, training- en voedingsschema’s. Daarnaast kunnen organisaties de smaak van beweging te pakken krijgen via teambuilding activiteiten.

 

Ben je jonger dan 25 jaar en wil je zelf ook experimenteren in een try-out area?

Organiseer je zelf een netwerkevent en wil je dat de try-out area neerstrijkt?

Neem dan contact op met Marie Schoeters, starterscoach van de Stad Antwerpen én ons aanspreekpunt.

In TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE bundelen de stad Antwerpen, de voornaamste hoger onderwijsinstellingen, jongerenwerking KAVKA, studentenvereniging SINC, ondernemersorganisatie VOKA en verschillende lokale bedrijven en organisaties de krachten. Dit Antwerps initiatief met Europese en Vlaamse steun organiseert dus de ruime ondernemende context voor alle jongeren in de stad.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page