Kickoff_woensdag_JelleJansegersPhotograp

MEDIATHEEK

​In TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE bundelen de stad Antwerpen, de voornaamste hoger onderwijsinstellingen, jongerenwerking KAVKA, studentenvereniging SINC, ondernemersorganisatie VOKA en verschillende lokale bedrijven en organisaties de krachten. Dit Antwerps initiatief met Europese en Vlaamse steun organiseert dus de ruime ondernemende context voor alle jongeren in de stad. 

Please reload

Over de jaren heen hebben we heel wat interessante video's verzameld. Een overzicht van dit materiaal vind je hier: 

arrow&v
arrow&v
arrow&v
 • KICKOFF DAYS 2020

  Antwerp Powered By Creatives [throwback]
  Antwerp Powered by Creatives of APBC is een creatieve community die zich ook inzet voor innovatie bij de bredere industrie. Het is een samenwerkingsplatform tussen de stad, de provincie, de onderwijsinstellingen van Antwerpen … Het omvat de 9.000 (!) creatieve ondernemers die Antwerpen rijk is.
 • KICKOFF DAYS 2020

  Design thinking [throwback]
  David Pas, designer bij Verhaert, viel meteen met de deur in huis tijdens deze sessie: “Design thinking is een attitude, een manier om met problemen om te gaan en ze op te lossen.” Dat wisten we dus snel.
 • KICKOFF DAYS 2020

  SINC: Jonge ondernemers over hun opstart [throwback]
  Hoe doen mensen dat eigenlijk, een onderneming opstarten? Wat voor obstakels moet je daarvoor overwinnen? En wat voor tips kunnen mensen die het succesvol gedaan hebben, meegeven aan starters?
 • KICKOFF DAYS 2020

  Let's Go Europe [throwback]
  In deze Engelstalige sessie op de eerste dag van de KICKOFF DAYS werden we in de mobiele studio verwelkomd door Andrea Bos.
 • Entrepreneurial Essential

  Video marketing
  In deze nieuwe Entrepreneur Essential gaan we het over video marketing hebben. Video staat bij velen al langer op de agenda. Hoewel heel wat bedrijven zich ondertussen op social media bevinden, blijf het creëren van eigen video's vaak nog onder de radar .
 • KICKOFF DAYS 2020

  Hoe de VLAIO startersgids jouw onderneming een boost kan geven
  Jullie hebben de startersgids van VLAIO misschien al in jullie handen gehad, nadat je er op de KICKOFFDAYS een goede reden voor opgaf om ermee te willen werken of misschien na je afspraak met de starterscoach van Stad Antwerpen, Suzy Didden.
 • KICKOFF DAYS 2020

  Ondernemen in de zorgsector [throwback]
  Mathias Mallentjer ontving een bekend KICKOFF-gezicht in de mobiele studio. Haar naam is Eva Goethals en ze is het aanspreekpunt voor ondernemen aan UAntwerpen. Samen introduceerden ze de spreker van deze sessie rond ondernemen in de zorgsector: Tom Braekeleirs van BlueHealth Innovation Center.
 • KICKOFF DAYS 2020

  Efficiënt en productief werken - Aushim Koumar [throwback]
  Met veel bewondering en een potlood en notitieboekje in de aanslag luisterden we naar Aushim Koumar. Hij is een gekend figuur aan de VUB, waar hij zelf afstudeerde en nu werkt als gastprofessor.
 • KICKOFF DAYS 2020

  Basics accountancy [throwback]
  Nathalie Put en Stijn Goos van SBB accountants & adviseurs zijn intussen al bekende Kickoff’ers. Zij geven met alle plezier alle informatie die we nodig hebben om onze onderneming op een boekhoudkundige manier correct te runnen.
 • KICKOFF DAYS 2020

  JONG ZIJN EN ONDERNEMEN IN TIJDEN VAN CORONA [Slotshow KICKOFFDAYS 6 oktober]
  Niemand minder dan Tom De Cock ontving ons op de druilerige tweede avond van de KICKOFFDAYS, part two! Wie zijn knappe radiostem al miste op MNM kon op het online platform terecht om hem nog eens bezig te horen (en te zien).
 • KICKOFF DAYS 2020

  STUDEREN EN ONDERNEMEN: HOE DOE JE DAT? [slotshow KICKOFFDAYS 5 oktober]
  Op maandagavond 5 oktober 2020 begroette Mathias Mallentjer ons live op het terras bij Bar Take-Off. Hij had enkele enthousiaste mannen en vrouwen in het publiek en een hoop blije bubbels die online het coronaproof event volgden.
 • KICKOFF DAYS 2020

  Crowdfunding - Hoe pak je het aan? [throwback]
  Sven de Vocht, directeur ondernemerschap bij VOKA Antwerpen, had een plaatsje in zijn overvolle agenda gereserveerd om ons de basics van crowdfunding bij te brengen.
 • KICKOFF DAYS 2020

  Cultural interactions in business [throwback]
  This session, we were all eyes and ears for Aisha Kothari. She works for Ernst & Young, but also runs her own company AISPI. Born in India and gone to school in the USA, she now works and lives in Belgium.
 • KICKOFF DAYS 2020

  Het ecosysteem dat jou als Antwerpse student-ondernemer ondersteunt [slotshow KICKOFFDAYS 7 oktober]
  Tom De Cock was al erg verdrietig toen hij besefte dat er slechts één dag overblijft van deze KICKOFFDAYS, maar verloor er gelukkig zijn enthousiasme niet om.
 • KICKOFF DAYS 2020

  Coronaproof community-evenement als afsluiter [Slotshow KICKOFFDAYS 8 oktober]
  Vanuit de KICKOFF-bus werden we opgewacht door twee vrolijke dames van SINC, Edith en Lina. Zij organiseerden een coronaproof afterparty om deze boeiende paar weken af te sluiten.
 • KICKOFF DAYS 2020

  Studeren en ondernemen - recap [throwback]
  Voor de herhaling rond studeren en ondernemen had Mathias Mallentjer na maandag een dag uitgekozen met iets beter weer. De sfeer zat erin, de microfoons waren ontsmet en het publiek was opgewarmd.
 • KICKOFF DAYS 2020

  SINC: Business talk met jonge ondernemers [throwback]
  Voor deze sessie, waarin jonge ondernemers met elkaar praten over hun onderneming, ontving Wout Maerschalck van SINC ons in de mobiele studio. SINC wil studenten graag inspireren, informeren en activeren met betrekking tot ondernemen.
 • KICKOFF DAYS 2020

  Failing forward [throwback]
  Voor deze sessie, waarin we meer leerden over hoe falen ervoor kan zorgen dat onze onderneming sterker wordt, werden we door Catherine Van Eeckhaute van Startups.be ontvangen in de mobiele studio.
 • KICKOFF DAYS 2020

  BAAS PRAAT: ondernemen met impact [throwback]
  Voor deze workshop ontmoetten we Esther Hoedemakers. Zij is momenteel met drie projecten bezig die alle drie met duurzaamheid te maken hebben: Spaced, Custom Territory Antwerp en The Food Hub.
 • KICKOFF DAYS 2020

  Business Model Canvas in tijden van corona [throwback]
  Voor prof. Robin De Cock, professor Innovatie en ondernemerschap aan Antwerp Management School, was het de eerste keer dat hij les gaf in een camper.
 • Entrepreneurial Essential

  Prijszetting
  We zijn terug met een nieuwe Entrepreneur Essential, dit keer over prijszetting, één van de moeilijkste onderwerpen voor ondernemers.
 • KICKOFF DAYS 2020

  Throwback: HOE VERKOOP JE VIA INSTAGRAM?
  Zeelandliefhebber, vlotte persoonlijkheid en al even vlotte babbel en last but not least Instagram story teller, wist ons een dik halfuur te boeien met zijn tips en tricks over Instagram.
 • KICKOFF DAYS 2020

  GDPR en persoonsgegevensbescherming [throwback]
  “Mijn naam is Erik Luysterborg en ik werk als consultant bij Deloitte … Dat klinkt een beetje als de AA-club, maar ik kom jullie meer vertellen over de GDPR en hoe je er als start-up rekening mee kan houden.” De toon van deze sessie was meteen gezet.

TAKEOFFANTWERP is sinds 2014 een werking én een plek waar studenten hun ondernemingsvaardigheden kunnen ontwikkelen. 

Dit is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (Universiteit Antwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Hogere Zeevaartschool Antwerpen en Karel de Grote Hogeschool) samen met de stad Antwerpen, VOKA en SINC.

TAKEOFFANTWERP

PARTNERS

KERNACTIVITEITEN

INFORMATIE